Cruixent de Salmó amb Tapenade

Benvinguts/des gurmets, avui us portem el cruixent de salmó amb tapenade.

Cruixent de salmó i deliciós

Avui farem cruixent de salmó amb tapenade. Una recepta divertida de cuinar amb un resultat espectacular! Bon profit!

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 4 lloms de salmó sense pell ni espines
  • Tapenade
  • 4 xampinyons grossos
  • 1/2 porro (blanc)
  • 2 bases de pasta de full rectangulars
  • 1 ou batut per pinzellar
  • Sal
  • 1/2 cdta. de sucre
  • Pebre negre molt
  • 4 cabdells (cor d’enciam)
  • Resultado de imagen de cruixent de salmo amb tapenade

Elaboració del cruixent de salmó

  1. Una hora abans de coure el peix, l’empolsem amb el sucre, salpebrem i pintem, sols pel damunt, amb tapenade. Tapem el salmó i guardem a la nevera, fins al moment de coure.
  2. Escalfem el forn a 200ºC.
  3. Netegem i laminem els xampinyons i tallem el porro a rodanxes fines.
  4. Estenem la pasta de full i tallem 8 rectangles, 2 per cada tall de salmó.
  5. Posem 1 tall de peix, damunt de cada un dels 4 rectangles, amb làmines de xampinyó i rodanxes de porro.
  6. Tapem amb la pasta de full reservada.
  7. Pintem la pasta amb l’ou batut i tanquem els paquets, segellant bé les vores i tornant a pintar amb ou. Amb els retalls podem fer la decoració al nostre gust.
  8. Enfornem i coem durant 20 minuts o quan vegis que ja està llest.
  9. Servim a taula acabada de fer, amb un cabdell a cada plat, amanit amb tapenade al gust.