2600 litres de llet a la basura

Un ramader de Cardedeu ha de llençar 2.600 litres de llet perquè no troba compradors. El propietari de l’explotació diu que l’ha afectat el canvi d’hàbits del consum.

El cap de l’explotació d’una granja de vaques, de Cardedeu, es va veure obligat a llençar un total de 2.588 litres de llet davant la impossibilitat de vendre-la a cap dels seus clients habituals. Tampoc troba cap altra alternativa de comercialitzar el seu producte en altres canals

Els clients de l’explotació, que porta la mateixa família des de fa sis generacions, són petits obradors de formatge o de iogurt de molts municipis de Catalunya, com ara de Vic, Granollers, Moià i també localitats de l’Empordà. Aquests productors solen consumir de 4000 a 5000 litres cada setmana. Les vaques de la granja solen produir 1500 litres de llet al dia. La crisi del coronavirus ha canviat els hàbits de consum i això ha afectat també als seus clients, ja que els petits obradors estan saturats i no poden comprar més llet.

 

Comprem llet de proximitat

Els productes de proximitat i fets de manera artesanal ara no es venen tant, ja que la gent està acudint als supermercats, que ja venen de tot i en més quantitat.

La por de sortir i l’estalvi fa canviar aquests hàbits, i tot i que els petits productors s’han organitzat per fer arribar el producte, els hi ha baixat la venda.

Esperem que un cop passada la crisi, la situació es normalitzi i la gent torni a comprar a pagès i productes artesans, ja que està en joc el futur del model de producció i comercial. Estem segurs que tothom vol veure de nou comerç de proximitat i camps conreats i treballats.

 

Vols més? Et recomanem aquesta noticia.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2020!

fira-apat-2