L’agroecologia s’obre pas entre les restriccions contra la Covid-19

El confinament ha fet augmentar la demanda de productes de proximitat i també els ecològics. En aquests temps que estem tancats, en confinament, potser prenem una altra perspectiva de l’entorn i el territori, i ens decantem més cap a l’agroecologia.

agroecologia

 

Aquesta crisi, tot i que no ens deixa sortir de casa, si ens permet escollir entre, que volem menjar cada dia i d’on volem que vinguin aquests productes. Les associacions on s’apleguen els productors, i les cooperatives i grups de consum, esperen que aquesta situació excepcional ens porti a un canvi d’hàbits i a un consum més conscient en un futur.

La importància de fidelitzar l’agroecologia

 

Tota aquella ciutadania que en aquest període ha comprat a pagès, s’hauria de fidelitzar. Tots aquells que abans de la COVID-19 no compraven amb cistella o a pagès i ara comencin a fer-ho, veuran que el producte és més bo, més fàcil d’obtenir i de millor qualitat.

 

Les restriccions i condicions que actualment s’estan imposant, han fet que les petites empreses productores i també el mercat ecològic, hagin fet un enorme esforç per poder-se adaptar a la nova situació. No tan sols s’han pres totes les mesures en temes d’higiene i seguretat per evitar els contagis en el seu entorn de feina, sinó que han hagut de buscar noves formes i estratègies per tal de poder mantenir la seva clientela i vèncer a les dificultats.

 

El transport a domicili, alternatives a les formes de comercialització habitual, actualitzar les formes de pagament, o ampliar el seu radi de distribució de producte són alguns exemples…

 

Si mirem més enllà de la situació actual, la manera en què decidim menjar, té molta importància. Ara que la gent cuina a casa, en família, amb nens, és important triar bons productes i que aquesta presa de consciència de consumir productes de proximitat s’allargui més enllà del confinament. I que aquest virus ens converteixi en consumidors conscients.

 

 

Vols més? Et recomanem aquesta noticia.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2020!