Les normes per celebrar els mercats setmanals de productes frescos a l’aire lliure

mercats setmanals

Des del Departament d’Interior, conjuntament amb el Departament de Salut i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, han fixat uns nous termes pel que fa a la celebració de mercats setmanals de productes frescos a l’aire lliure.

A causa de la Covid-19, molts aspectes del dia a dia han canviat. Per anar a comprar al supermercat s’han de seguir unes normes d’aforament, distància de seguretat, utilització de diferents elements de protecció, etc. Per seguir realitzant mercats setmanals s’haurà de seguir també diverses condicions.

 

Les condicions per celebrar els mercats setmanals

Els requisits  que han imposat els diferents departaments de la Generalitat de Catalunya són els següents:

 • Únicament es podrà vendre els següents productes:
  • Alimentació
  • Begudes
  • Alimentació animal
  • Productes higiènics
 • En cap cas, es permetrà tocar productes als clients que no portin guants d’un sol ús que el paradista li hagi facilitat.
 • Per part dels paradistes, hauran d’extremar les mesures preventives, seguint les recomanacions que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha indicat.
 • Entre parada i parada hi haurà una distància mínima de 2 metres a cada costat i 6 metres per davant.
 • Cada client haurà de respectar una distància de seguretat de 2 metres, esperar el seu torn en una cua, i així quedi únicament una persona en primera línia a la parada.
 • Tots els accessos al mercat hauran d’estar regulats per evitar les aglomeracions i garantir que no se superi un terç d’ocupació de l’espai. No s’hi poden concentrar més de 1.000 persones. Per complir això s’haurà de dur a terme les següents accions:
  • Tots els punts d’accés a l’espai del mercat hauran d’estar tancats amb cinta, tanques o altres i, hi ha d’haver la possibilitat de fer un perímetre l’espai amb cinta si és viable.
  • Únicament es pot accedir mitjançant els punts que estiguin controlats i regulats. En el cas que la distància de seguretat de 2 metres obligatòria no es pugui garantir per culpa de l’afluència de gent, no es podrà deixar entrar a cap persona fins que es redueixi l’afluència.

Serà doncs, l’ajuntament de cada municipi, qui permeti la realització dels mercats setmanals perquè són la seva competència. Tanmateix, seran els encarregats en garantir que no hi hagi aglomeracions, que s’adoptin les mesures higièniques i de distanciament social dictades.

 

Vols més? Et recomanem aquesta noticia.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2020!