El sector alimentari davant el COVID-19

Davant de l’estat d’alarma causat pel COVID-19, us portem algunes mesures i recomanacions per contenir tant com sigui possible la propagació del virus.

 

En primer lloc, a mesura que sigui possible, tots els establiments haurien d’estar tancats i no realitzar atenció al públic. Això no obstant, serà possible l’obertura d’aquells establiments que facin menjar a domicili o venguin productes d’alimentació primària.

10 consells per evitar la propagació del COVID -19 en el sector alimentari

 

Tanmateix, serà necessari tenir en compte les següents recomanacions:

 

  1. Rentar-se les mans amb molta més freqüència, amb aigua i sabó, i eixugar-les amb eixugamans d’un sol ús.
  2. A més a més, també utilitzar desinfectants a base d’alcohol i posar-los a disposició de tots els empleats així com consumidors, clients, distribuïdors o qualsevol persona implicada,
  3. En tot moment, s’evitarà la contaminació creuada entre els aliments i qualsevol font de contaminació externa, com pot ser diners, mòbils… S’haurà de rentar les mans minuciosament cada cop que es toqui una superfície que pugui estar contaminada. També és recomanable, l’ús de pinces esterilitzades per tocar el menjar o guants especials per manipular els aliments.
  4. Amb l’augment de l’ús de mascaretes i guants a causa del Coronavirus, s’ha de tenir en compte que poden ser un focus de contaminació, perquè s’hi va concentrant secrecions respiratòries i brutícia. És per això, que és necessari tenir una cura especial en la manipulació i eliminació d’aquests elements, així com canviar-los freqüentment.
  5. Tots els mocadors que s’utilitzin hauran de ser d’un sol ús, i és important tapar-se la boca i el nas amb aquest. A més a més de rentar-se les mans seguidament.
  6. Al primer símptoma respiratori, febre o tos, s’haurà de romandre a casa i no acudir al lloc de treball.
  7. S’haurà d’incrementar així com augmentar la freqüència de neteja i desinfecció en tot l’establiment, inclòs superfícies de les zones de lliure accés pel públic, especialment els serveis higiènics.
  8. La ventilació de tot l’espai de treball també és recomanable.
  9. Mantenir la distància de seguretat és essencial, tant amb clients com amb la resta de treballadors. Es recomana entre 1 i 2 metres aproximadament.
  10. S’han d’evitar les aglomeracions i els espais tancats amb un gran nombre de persones.

 

En el següent enllaç, trobareu recomanacions per rentar-nos les mans correctament.

 

Vols més? Et recomanem aquesta noticia.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2020!