Gairebé 2.000 beneficiats al sector ramader del boví català

OAIK7V0-min

Des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) s’han fet efectius els ajuts ramaders al sector de les vaques alletants i bovines de llet.

 

Ja s’han repartit el 90% dels ajuts al sector boví

D’aquest ajuts se’n beneficiarà 1979 ramaders de tota Catalunya que rebran el 90% de l’import d’11.942.427 euros. El 10% que falta, es pagarà durant el pròxim més d’abril, quan el FEGA (Fons Espanyol de Garantia Agrària) marqui un import unitari definitiu.

 

El 100% dels ajuts estan finançats pel Fons Europeu Agrícola de Garantia, destinats a atendre sectors molt específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

 

Els sol·licitants d’aquests ajuts podran accedir el contingut de la seva resolució a partir d’avui, 9 de març, a través de l’aplicació DUN, accessible en el web del DARP, on cal identificar-se amb certificat digital.

 

La informació d’aquest pagament va acompanyada d’una visualització interactiva dels imports i beneficiaris de cada comarca, per cada una de les línies dels ajuts directes pagats, dels cinc pagaments fets fins ara: 2 de desembre de 2019, 24 i 31 de gener, 14 de febrer, i 6 de març de 2020. Tot plegat una mostra més de l’aposta del DARP per les dades obertes que s’afegeix a la publicació ‘Radiografia de les explotacions agrícoles de Catalunya 2019’.

 

El termini per a la presentació de recurs d’alçada d’aquest ajuts, si escau, finalitza el 9 d’abril de 2020.

Moments d’incertesa pel sector boví català

 

Aquests ajuts arriben en època d’incertesa pel sector boví, que reclamen a la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, la necessitat de portar a cap campanyes de promoció de la carn de boví per promoure’n el consum.

 

Des de l’Asoprovac Catalunya ha assenyalat que el mercat intern segueix “estancat” i han reclamat potenciar els avantatges de la carn de vedell, especialment en edat de créixer. Afirmen que “les exportacions han de consentir-se” pel seu gran valor en el sector.

Vols més? Et recomanem aquesta noticia.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2020!

fira-apat-2