Recepta: truita de patates

Tradicional i deliciosa, així descriuríem la truita de patates amb ceba, un clàssic que mai decepciona. I és que quan queda “al dente” no hi ha qui es resisteixi. Ideal per acompanyar-la tot fent unes cerveses amb bona companyia.

Fent una mica d’història, la truita de patates és un plat popular, d’origen molt humil, d’àmplia distribució arreu de la península Ibèrica, illes Baleares, Occitània i Catalunya.

Actualment també es menja a les Canàries i, sovint com a producte envasat, a força països europeus.

 

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

 • 500 grams de patates
 • Quatre ous
 • 500 mil·lilitres d’oli d’oliva extra verge
 • Sal al gust
 • Mitja ceba (opcional)

 

Elaboració de la recepta

 1. Rentem i tallem les patates a làmines molt fines.
 2. Realitzem la mateixa acció amb la ceba però en trossos més petits (si no ens agrada la ceba, podem saltar-nos aquest pas).
 3. Ajuntem tots els trossos i afegim una mica de sal.
 4. Posem Oli d’Oliva Extra Verge abundant a escalfar en una paella i, quan estigui ben calent, tirem les patates i les cebes trossejades. Al principi fregim tot a foc intens i, passats uns minuts, abaixem una mica la temperatura. Remenem de tant en tant perquè no s’enganxin les patates. Quan estiguin una mica daurades, retirem i escorrem bé la barreja.
 5. Batem bé els ous i afegim una mica de sal. Afegim als ous batuts les patates i la ceba i ho barregem tot bé.
 6. Posem dues cullerades petites d’Oli d’Oliva Extra Verge a escalfar i tirem la barreja d’ou, patates i ceba. Com hem fet anteriorment, els primers minuts posarem el foc més alt però, passats uns minuts, abaixarem considerablement la temperatura perquè la truita quedi ben cuita per dins.
 7. Quan la truita estigui cuita per un dels costats, li donarem la volta fent ús d’un plat pla perquè es faci per l’altre costat. Quan la truita estigui daurada per tots dos costats, retirarem i ja la tindrem a punt per menjar.

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2020!