Millora de l’oferta i demanda de la verema

Viticultors i elaboradors es comprometen a equilibrar millor l’oferta i la demanda per a la propera verema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Segona Cimera del Cava es tanca amb un acord del sector per millorar les condicions amb vista a la propera campanya.

 

Viticultors i elaboradors s’han compromès a impulsar mesures per equilibrar millor l’oferta i la demanda amb vista a la propera verema. Representants del sector s’han reunit aquest dimarts a Vilafranca del Penedès en la Segona Cimera del Cava convocada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Incavi. A la reunió també s’ha acordat una nova cimera pel mes de març per concretar les accions i posar-les en marxa els propers mesos.

 

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha valorat positivament el resultat de la reunió. Jordà ha posat en valor el fet que a la trobada hi hagi assistit la totalitat del sector i ha remarcat el “compromís” de totes les parts per  “fer els deures” i aconseguir els objectius. Bona part de les mesures les haurà d’aprovar i implementar el Consell Regulador de la DO Cava. La consellera ha destacat el fet que el Consell Regulador hagi participat en aquesta cimera.

 

Jordà ha destacat la “qualitat” del cava i ha remarcat la voluntat de tot el sector de “seguir treballant per aquest producte que sabem fer tant bé, amb els pagesos i elaboradors”.

 

La cimera ha analitzat les mesures estratègiques que s’han acordat els últims mesos, des de la Primera Cimera del Cava, el mes d’agost. Els assistents han valorat positivament haver aconseguit que durant tres anys no es pugui ampliar la superfície de vinyes pel cava i l’aprovació del pla estratègic per part del ple del Consell Regulador del Cava.

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter!

Font: Departament d’Agricultura, Pesca, Ramaderia i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

 

fira-apat