Neix el consell assessor de dones del món rural i marítim

S’ha creat el consell de dones del món rural i marítim, un consell, que dóna importància a la funció de les dones al món rural i marítim, ja que a la Catalunya rural viuen 1 milió de dones.

Constitució del consell assesor de dones del món rural i marítim

Aquest consell estarà constituït per 9 dones de les associacions: Associació de Dones del Món rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya, Associació Catalana de Dones de la Mar.

Mesures

En les principals mesures trobem un incentiu a l’emprenedoria de la dona al món rural i marítim per atraure nous talents a aquest sector amb el consegüent pla del programa del mentoratge, per a la seva correcta formació.

Això es deu a l’actual percentatge en la titularitat de les terres:

consell assesor de dones del món rural i marítim
Font: Atles de la nova ruralitat

 

Com veiem, a la província  d’Osona el 60% de la titularitat de les terres pertany als homes, el 13% a les dones i el 27% restant és públic.

Aquesta és una mesura que pretén la iniciativa femenina per apoderar-se i agafar terreny en un sector on hi ha poca activitat femenina.

Dades sobre l’economia rural i marítima a Catalunya

consell assesor de dones del món rural i marítim
Font: Atles de la nova ruralitat

 

Aquí adjuntem una taula sobre el dinamisme econòmic en el món rural i món marítim a Catalunya, com podem veure estable, però hi ha zones que estan recessives fins i tot, zones rurals que han tingut durant aquests anys una estabilitat econòmica, ara, estan en recessió. Predominen la zona de l’Ebre, Garriga, Conca de Barbera i Priorat, Alt Penedès i Osona.

La dona és fonamental en aquest procés d’enfortir l’economia d’aquest sector i la productivitat a través de l’emprenedoria i poder reduir la bretxa en aquest sector.

 

Estudis d’home si dones al medi rural

 

consell assesor de dones del món rural i marítim2
Font: Cens de població INE

 

Aquest gràfic el que ens mostra és la proporció entre homes i dones amb estudis sobre el medi rural i marítim, en verd les dones i en lila els homes. Com podem observar, queda molt per explotar en el sector femení i amb aquest consell es millorarà l’emprenedoria femenina.

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter !

fira-apat-2