Recepta de braç de gitano amb cafè i xocolata

Recepta de braç de gitano amb cafè i xocolata

 

Aquestes festes aprofiteu per cuinar-lo pels més propers i demostrar les vostres habilitats de rebosteria!

 

Necessitarem:

 • 3 rovells d’ou
 • 1 ou
 • 100 g de sucre
 • 1 l de llet
 • 85 g de farina de blat de moro
 • 1 cullerada de cafè soluble descafeïnat
 • 3-4 cullerades de cacau en pols
 • 8 cullerades d’almívar
 • Grans de cafè o xocolata per decorar
 • Fulles de menta

Pel pa de pessic:

 • 6 ous
 • 100 g de sucre
 • 260 g de farina

 

Elaboració:

 

 1. Començarem fent el pa de pessic. Separarem les clares i els rovells i, amb la ajuda d’una batedora de varetes, muntarem els rovells al bany maria sobre un pot amb una mica d’aigua tèbia.
 2. Per un altre costat, muntarem les clares en un bol diferent i hi afegirem el sucre poc a poc, sense deixar de batre.
 3. Un cop el sucre estigui ben mesclat amb les clares hi afegirem els rovells amb suaus moviments envoltants. Seguidament, incorporarem la farina tamisada prèviament i ho barrejarem bé. Finalment, introduirem la massa en una màniga pastissera i ho estendrem sobre una safata de forn coberta amb paper per enfornar. Ho courem al forn durant uns cinc o sis minuts a una temperatura de 170ºC.
 4. Mentre la massa està al forn, farem el farcit. En primer lloc, farem la crema de cafè. Escalfarem la llet en un cassó, per un costat i per l’altre costat, posarem en un bol els rovells i l’ou. Hi afegirem el sucre, el cafè soluble, la farina de blat de moro i una cullerada de cacau i, ho barrejarem tot bé.
 5. Seguidament, abocarem una mica de llet calenta i seguirem remenant-ho tot. Colarem la barreja sobre el cassó que teníem al foc i ho deixarem bullir. Quan arribi al punt d’ebullició, baixarem el foc i remenarem la barreja sense treure-ho del foc durant uns 10 minuts. Passat el temps, ho canviarem del cassó al bol i ho deixarem refredar. Quan la massa estigui freda, la posarem en una màniga pastissera i ho guardarem per utilitzar per més endavant.
 6. Quan traguem el pa de pessic del forn, l’haurem de deixar reposar una mica perquè es refredi. Quan estigui fred, l’emborratxarem amb almívar i ho cobrirem amb la crema de cafè i xocolata. Amb molt de compte l’embolicarem amb el paper de forn i el deixarem reposar a la nevera durant mínim una hora.
 7. Ara és el moment de fer el cobriment del braç de gitano. Empolvorarem el braç de gitano amb cacau i el servirem en una plata allargada. Es pot decorar de moltes formes, amb crema de cafè i xocolata, amb uns grans de cafè o de xocolata, amb fulles de menta… Com més us agradi. Que aprofiti!

 

braç de gitano

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2020!