L’estratègia del sector vitivinícola de Catalunya: Vins vinents

L’estratègia del sector vitivinícola de Catalunya: Vins vinents

 

El passat més de novembre es va presentar el “Vins Vinents” un espai de debat i reflexió amb l’objectiu de fixar una estratègia pel sector vitivinícola a Catalunya pels deu pròxims anys.

Aquest espai de debat durarà set mesos i hi participaran diversos agents del sector del vi i de la vinya de Catalunya. Un espai de co-creació on es pretén traçar el full de ruta per impulsar el vi català en el període 2020-2030.

Aquesta iniciativa l’han presentat a Vilafranca del Penedès la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, juntament amb el director de l’INCAVI, Salvador Puig i el president de l’Associació Vinícola Catalana (AVC), Valentí Roqueta.Vins vinents

Quatre grups de treball de Vins Vinents

 

Hi ha quatre grups de treball dintre de Vins Vinents, formats per vint-i-cinc persones que han estat seleccionades pel Consell Assessor de l’INCAVI. El quatre grups són:

  • Organització del Sector
  • Economia i Mercats
  • Recerca, Desenvolupament i Transferència Tecnològica
  • Comunicació i Cultura del vi

Aquests quatre grups començaran debatent internament durant tres mesos, els reptes i les oportunitats del vi de Catalunya en cada un dels seus àmbits. Les conclusions d’aquest debat intern que cada grup farà, es presentaran durant els mesos de març i abril del 2020. Durant una jornada oberta al públic on se’n recolliran de noves. Així, finalment, en el més de juny del mateix any, tindrà lloc una gran jornada final per presentar les conclusions i l’estratègia del sector vitivinícola durant el 2020-2030.

Els ciutadans també participen en Vins Vinents

 

A més a més, durant el primer semestre d’aquest any entrant, la Generalitat de Catalunya publicarà a l’espai Participa, tots els documents dels grups de treball. Així, de forma digital, tots els ciutadans podran contribuir al debat amb opinions i aportacions. A mesura que avanci el projecte Vins Vinents, els ciutadans podran participar-hi paral·lelament a l’espai on-line de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, en el canal Participa.

 

Vins vinents

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter !