La recepta definitiva del risotto d’espàrrecs

La recepta definitiva del risotto d’espàrrecs

 

El consum d’espàrrecs pot aportar molts beneficis a la salut.  En gastronomia, existeixen diferents receptes de cuina amb espàrrecs amb les que podem degustar-los, com per exemple: espàrrecs saltats, espàrrecs amb maionesa, espàrrecs a la planxa, remenat d’espàrrecs, crema d’espàrrecs, tempura d’espàrrecs, etc.

Nosaltres us portem una recepta de risotto amb espàrrecs verds perquè triomfeu.

 

Recepta de risotto amb espàrrecs i formatge fresc de cabra

Necessitarem pel risotto

 

  • 200 g d’arròs arbori
  • 1 manat d’espàrrecs verds
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • ½ ceba tendra
  • 1 gra d’all
  • 50 ml de vi blanc sec
  • 800 ml de brou de verdures
  • 60 g de formatge fresc
  • 50 g de formatge parmesà en llesques
  • Sal i pebre

 

Elaboració del risotto

 

  1. Per començar, deixarem l’arròs arbori en aigua durant uns minuts fins que hagi deixat el midó. Mentrestant, tallarem la ceba tendra i el gra d’all a trossets menuts. També rentarem i assecarem els espàrrecs verds.
  2. A continuació, posarem una paella al foc amb oli i saltejarem els espàrrecs fins que els tinguem fets al nostre gust i els reservarem.
  3. En la cassola que vulguem utilitzar per a l’arròs, hi posarem oli i hi sofregirem la ceba tendra i l’all durant uns minuts, fins que estiguin transparents. És el moment d’abocar l’arròs, que prèviament haurem escorregut (l’aigua de l’arròs no la tirarem perquè l’utilitzarem més endavant), a la mateixa cassola que la ceba i l’all i el sofregirem durant dos o tres minuts. Tot seguit, hi afegirem vi blanc i esperarem que s’evapori l’alcohol.
  4. Quan l’alcohol ja estigui evaporat, hi tirarem els 30ml d’aigua del remull de l’arròs i esperarem també a què s’evapori.
  5. Seguidament, afegirem els 100ml de brou de verdures a poc a poc. No podrem afegir més brou fins que s’evapori el que ja hàgim tirat.
  6. Un cop ja estigui tot el brou evaporat, hi afegirem els espàrrecs tallats a trossets (deixarem algunes puntes per poder decorar).
  7. Finalment, afegirem el formatge de cabra i el deixarem fondre al risotto, sense deixar de remenar. Abans de servir-lo, el deixarem reposar un parell més de minuts i el servirem amb llesques de parmesà per sobre.

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2020!

fira-apat-2