Calamars farcits

Calamars farcits

 

CalamarsEls calamars són excepcionalment baixos en calories i greixos. També són a més una gran font de proteïnes, necessàries per mantenir els músculs sans.

A més a més, contenen vitamines A, B12, C, E i àcid fòlic. A més de ferro, potassi, zinc, fòsfor, manganès, magnesi, iode i clor. Tots aquests minerals ens aportaran l’energia necessària per al bon funcionament de l’organisme.

Si us voleu beneficiar de totes les propietats dels calamars, us recomanem aquesta recepta de calamars farcits!

Recepta de calamars farcits

 

Ingredients

  • 8 calamars mitjans
  • 500 g de carn de porc picada
  • 3 cebes trinxades
  • 3 tomàquets ratllats
  • 1 ou dur
  • Un raig de vi blanc
  • Farina
  • Sal
  • Oli
  • Aigua

 

Per fer la picada:

  • 2 grans d’all
  • Julivert
  • Un grapadet d’ametlles

Elaboració

 

  1. Començarem sofregint una de les cebes en una cassola amb oli. Seguidament, afegirem la carn picada, les potes i les aletes picades i, ho remenarem mentre ho anem coent.
  2. Un cop estigui cuit, hi posarem l’ou dur trinxat.
  3. A continuació, farcirem els calamars amb la barreja que hem preparat i els tancarem amb un escuradents.
  4. Quan els tinguem tots farcits i tancats, els haurem d’enfarinar i fregir.
  5. Utilitzant el mateix oli on hem fregit els calamars, farem un sofregit amb les cebes rasants i els tomàquets. Hi afegirem el vi fins que es redueixi i tot seguit i posarem els calamars, mullant-los amb aigua.
  6. Finalment, deixarem que es cuinin a foc molt fins que els calamars estiguin tous. Acabarem afegint-hi la picada i ho deixarem coure una estona més.

 

** Tingueu en compte que pot haver-hi variacions del farciment, afegint-hi rovellons o una altra mena de bolets, per exemple.

 

Calamars

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2020!

fira-apat-2