La bona carn: estofat de vedella

La bona carn: estofat de vedella

Segur que alguna vegada quan heu visitat petits pobles us heu fixat en l’olor i el color que té la carn i la vedella i, sobretot, en el seu sabor, que evidentment no s’assemblen en res als de les safates de carn dels supermercats i grans superfícies. Però aleshores, com podem saber si la carn que comprem és de qualitat? Moltes persones creuen que la raça de l’animal, per exemple, ja és indicatiu d’això. No obstant això, com també passa amb el vi, en el món de la carn són molts els factors que influeixen a més de la raça, com la salut, el tracte que se li hagi donat, la seva alimentació i la maduració de la carn.

5 consells per comprar carn de qualitat

 

  1. Compra carn en una botiga de confiança.
  2. Aprèn a diferenciar els tipus de carn: vedella rosada, vedella blanca, anoll, bou i vaca.
  3. Posa cinc ulls en tots els detalls: no solament cal tenir en compte l’aspecte de la carn, sinó també el lloc i les condicions en què es troba.
  4. Esbrina la procedència de l’animal.
  5. Prova altres talls per saber el que t’agrada.

 

Amb aquests petits consells ja podeu aplicar-los en preparar l’estofat de vedella que us proposem!

estofat de vedella

Recepta estofat de vedella

estofat de vedella

Necessitarem

  • 1 kg de vedella tallada a daus
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 2 tomàquets
  • 2 grans d’all
  • 1 branca d’api
  • 1 nap petit
  • Un raig de vi blanc
  • Herbes aromàtiques: llorer, farigola
  • Pebre en gra
  • Pebre mòlt
  • Sal
  • Oli

Elaboració

 

  1. Començarem saltejant la vedella, que prèviament l’haurem d’haver salpebrat, en una cassola amb oli.
  2. Seguidament, afegirem les verdures tallades a trossos grans, els alls sencers, les herbes i uns grans de pebre.
  3. Li donarem unes voltes i hi tirarem el vi fins que es redueixi.
  4. A continuació, taparem la cassola i hi posarem un plat fondo amb aigua a sobre de la tapadora.
  5. Finalment, ho deixarem estofar fins que el tall estigui tendre, tot afegint-hi aigua perquè no s’enganxi i hi posarem al punt de sal i de pebre.

 

També ho podeu acompanyar amb patates, que afegirem a la cassola quan la carn està gairebé cuita, tallades a daus i fregides.

 

Si voleu que la salsa quedi més lligada, abans d’afegir-hi el vi hi podeu posar una mica de farina. El vi el podeu substituir per conyac o vi ranci.

estofat de vedella

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2020!