Celebres la Setmana Bio?

Celebres la Setmana Bio?

 

Des de dissabte 19 d’octubre fins diumenge 27 d’octubre se celebra a tota Catalunya la Setmana Bio. Aquesta setmana està enfocada a donar conèixer la producció i l’alimentació ecològica mitjançant més de 250 activitats per tot el territori català.

 

Quines activitats pots realitzar durant la Setmana Bio?

 

Totes les activitats que es duran a terme durant la setmana per l’alimentació ecològica són organitzades per a qualsevol professional del sector que vulgui informar i promocionar les seves activitats o productes al públic finalista.

 

Podreu trobar cinc tipus diferents d’activitats:

 

setmana bio

  • Visites a operadors ecològics: l’activitat perfecta per aquells que voleu descobrir la feina dels pagesos, ramaders o elaboradors de productes ecològics. Es pot visitar les seves explotacions, instal·lacions o obradors i veure com s’obtenen els productes que ells produeixen o elaboren.
  • Activitats comercials: les botigues o comerços ecològics que s’adhereixin a les activitats de la Setmana Bio ofereixen presentacions, promocions o tasts dels seus productes.
  • Activitats de divulgació: trobareu tallers, jornades, espais dedicats a la producció ecològica en biblioteques, cases de cultura… amb l’objectiu d’informar i ensenyat el sistema de producció ecològic i la qualitat dels productes.
  • Activitats gastronòmiques: tallers de cuina, showcookings… activitats per poder consumir directament el producte ecològic.
  • Activitats a l’escola: els centres educatius d’arreu de Catalunya també s’adhereixen a les activitats de la Setmana Bio.

 

L’origen de la Setmana Bio

 

setmana bioDes de l’any 2012, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya organitza la Setmana Bio. Una eina de promoció del sector ecològic català, per informar sobre les virtuts i els avantatges del sistema de producció ecològic.

 

Ara també es conta amb la participació de l’Associació Vida Sana, que s’ha incorporat en l’edició d’enguany. Les actuacions que conformen el programa són proposades per tots aquells agents relacionats amb el sector ecològic que hi volen participar com a promotors.

 

Si voleu més informació, podeu consultar la pàgina web de la Setmana Bio! Us ho perdreu?

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2020!