Com fer canelons d’espinacs

Com fer canelons d’espinacs

 

Els espinacs a la catalana són una recepta que pertany a la cuina mediterrània. És senzilla de preparar, lleugera i de gran sabor, com la majoria dels plats mediterranis. Tot i que la recepta original no porta molts ingredients i és molt senzilla de fer, s’hi poden fer variacions. Per aquesta ocasió, us presentem els canelons d’espinacs a la catalana.

Per què s’ha de menjar espinacs?

 

canelons d'espinacsL’espinac és un excel·lent recurs natural de vitamines, fibres i minerals, que en comparació amb les carns, aporta poques calories i no conté greixos. També, són rics en nutrients, especialment el betacarotè i la luteïna, convertint-la en un vegetal amb propietats antioxidants que ens protegeixen del dany cel·lular. Les seves tiges són més riques en fibra que les fulles.

 

L’espinac és ric en vitamines i minerals. El nom científic és Spinacea oleracea, pertany a la família de les amarantàcies, igual que les remolatxes, la quinoa i la bleda. Creixen molt bé en climes temperats, sent avui dia els Estats Units i la Xina, entre d’altres, els països productors més importants. A més a més, els teniu disponibles durant tot l’any.

 

Recepta de canelons d’espinacs a la catalana

 

Ingredients pels canelons d’espinacs

 

 • Pasta per a canelons
 • 1/2 kg d’espinacs (val la pena frescs, ho notareu)
 • 3 alls
 • Panses (al vostre gust)
 • Pinyons (al vostre gust)
 • Sal
 • Pebre
 • Clavell d’espècia
 • Nou moscada
 • Salsa beixamel

Ingredients per la salsa beixamelcanelons d'espinacs

 • ½ litre de llet
 • 50 grams de farina
 • 50 grams de mantega
 • Una mica de sal
 • Pebre
 • Nou moscada

 

Elaboració dels canelons d’espinacs

 

 1. Per començar, posarem la pasta dels canalons amb aigua calenta (segons les instruccions que la marca de pasta us doni). Paral·lelament, sofreginem els alls, els pinyons i les panses en una paella.
 2. Un cop els allis i els pinyons estiguin ja dauradets, hi afegirem els espinacs (sobretot ben nets). Els courem una estona, sense coure’ls massa.
 1. Seguidament, farem possiblement l’element més elaborat del plat: la salsa beixamel.
 2. En primer lloc, fondrem la mantega en una cassola i i afegirem la farina tota de cop, retirant la cassola del foc per anar elaborant la mescla amb l’ajuda d’una cullera de fusta. Hem d’intentar que tots els grumolls de farina que apareguin es dissolguin.
 3. A continuació, afegirem una mica de llet, que prèviament s’ha d’haver escalfat, i ho barrejarem ràpidament fins que aconseguim un compost dens.
 4. Quan tinguem la mescla ben barrejada, tornarem a posar al foc la cassola i ho courem tot a foc lent durant uns 10 minuts. Durant aquests minuts, veurem que la llet es va absorbint, així que s’anirà afegint més quantitat fins acabar-la.
 5. Passat els 10 minuts, hi afegirem sal, pebre i nou moscada al gust i ho retirarem del foc.
 6. Per anar acabant la recepta, em muntarem els canelons i els col·locarem en un recipient apte per forn amb la beixamel per sobre. Col·locarem la plata de canelons al forn, que haurà d’estar precalentat a 200ºC-220ºC, i hi afegirem formatge ratllat per damunt i uns dauets de mantega. Ho deixarem gratinant-se durant uns minuts i ja tindrem uns canelons d’espinacs a la catalana preparats per menjar. Que aprofiti!

canelons d'espinac

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

fira-apat-2