La II Trobada de Foodies i Bloggers a Fira Àpat 2019

La II Trobada de Foodies i Bloggers a Fira Àpat 2019

Les persones qualificades com foodies són les que s’interessen per la degustació del bon menjar i beguda; però també per tots els aspectes involucrats en el seu origen, nutrients, tendències i elaboració. Cada cop, són més les persones que s’hi dediquen i influeixen molt en el món de l’alimentació i la gastronomia. És per això, que a Fira ÀPAT no hi poden faltar!

 

Aquest any hi trobareu foodies tant destacats com Carlos Ríos, també conegut com Real Fooding (@carlosriosq i @realfooding), a en Toni Moreno (@influmy) o a la Vanessa Lostal (@cocinacreativa86) entre molts altres.

 

A més a més, inaugurem el Racó del Foodie, l’estand on es concentraran els foodies durant els tres dies.

 

T’ho perdràs? Descarrega’t l’entrada per Fira ÀPAT 2019 i no et perdis l’oportunitat!

 

FOODIES

Carlos Ríos:

 

En Carlos Ríos és dietista-nutricionista i el creador del moviment Realfooding, un estil de vida el qual s’hi ha ja més d’un milió de seguidors per xarxes socials.

 

La seva missió és lluitar, a través del coneixement i consciència, contra les multinacionals dels productes ultra processats i tornar al menjar “de veritat” a la societat.

 

En aquest moment, gaudeix de l’expectació creada pel seu llibre “Come comida real” (Paidós) i de tots els milers de seguidors que el recolzen presencialment o virtualment.

 

Durant la seva estada a la Universitat mentre estudiava la carrera de nutrició a Sevilla va sentir una contradicció amb el que estava estudiant i el que aprenia a la cuina amb la seva àvia. Diu ell mateix, que la seva àvia no sabia res de nutrició, ni d’ hidrats de carboni, ni de calories, ni greixos saturats, però aconseguia alimentar-se de manera molt saludable perquè mirava molt la qualitat dels aliments, al “menjar de debò”.

 

El sentit de la seva lluita contra els ultra processats és intentar que torni l’ interès  pel menjar de veritat a través del coneixement.  Ell mateix explica que sap el difícil que és sortir de l’espiral dels menjars ultra processats, principalment per l’entorn social, els mitjans de comunicació, la publicitat o fins i tot el “caràcter addictiu” de molts d’aquests productes. A més  a més, a l’industria li agrada parlar de nutrients i calories perquè es tingui la sensació que estiguem parlant de menjar sa. En Carlos va tenir molt èxit trobant una finestra amb les xarxes socials per explicar als seus seguidors que els aliments ultra processats són nocius per la salut.

 

En definitiva, hi ha evidències científiques que, el consum d’ultra processats augmenta el risc d’obesitat i sobrepès. Això significa que, d’alguna forma el fet de menjar de veritat pot protegir contra l’excés de greix corporal, “però això no vol dir que aprimi o engreixi, ja que en aquests processos intervenen més variables com l’exercici físic, la genètica o el metabolisme”. El que sí que és cert, és que menjar de veritat garanteix tenir millor salut, siguis o no obès, i que aquelles persones que han deixat de menjar ultra processats i els van substituir el seu dia per menjar de debò van aconseguir perdre pes.

 

Per l’ocasió, us deixem una recepta de menjar de debò, fet amb aliments de casa sense ultra-processats.

Recepta de crema de cacauets casolana ràpida (Real Food)

 

Aquesta recepta de crema de cacauets casolana queda molt suau i súper saludable! Té moltes combinacions: torrades, rebosteria, batuts, coques, salses de carns, etc.

 

L’oli d’oliva ajuda molt que es pugui triturar ràpidament i fàcilment, donant-li aquesta consistència fàcilment per untar.

Ingredients per la crema de cacauet casolana

 

  • 250 g cacauets torrats sense sal i pelats
  • 1 doll d’oli d’oliva verge extra

 

Elaboració per la crema de cacauet casolana

  1. Començarem posant els cacauets i l’oli d’oliva verge extra a la picadora o un utensili que es faci servir per triturar. Es pot tirar oli en cercle, donant 10 voltes amb l’oli sobre els cacauets.
  2. Seguidament, ho triturarem durant 1 o 2 minuts o fins que veiem que el contingut comenci a fer ones i després quedi homogeni i ben triturat.
  3. Per acabar, ho guardarem en un pot de vidre a la nevera. Ben conservat pot durar fins a un parell de setmanes. Es pot fer servir pel que més us agradi. Té moltes possibilitats!

 

Voleu descobrir més coses sobre els foodies que venen a Fira ÀPAT? Descarregueu-vos ja la vostra entrada i participeu en totes les activitats durant els tres dies! Consulteu l’agenda aquí!

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!