Tomàquets: El Taller el taller d’en Mingo Morilla.

En Mingo Morilla és un dels noms més representats del sector gastronòmic. És propietari i xef del restaurant que porta el seu nom: Restaurant Cal Mingo. El tindrem a Fira Àpat 2019 i ens sorprendrà amb un taller de tomàquets del parc agrari del Baix Llobregat.

No te’l perdis! Descarrega’t les teves entrades ja siguis professional del sector com particular!

Mingo Morilla

 

En Mingo Morilla prové de l’escola tradicional tot i que, a la vegada reivindica l’atreviment del gremi a l’hora de ser creatiu.

Acumula més de trenta anys d’experiència i és un gran defensor del producte de la terra i de qualitat. Cuida el producte, i a la seva cuina només treballa amb productes de proximitat, cuidant així la seva cuina i estil propis.

És un gran amic de Ferran Adrià, i no només el considera un dels seus millors amics, sinó també com un referent de la cuina catalana.

Actualment, també és el president del Gremi d’Hosteleria de Viladecans i membre del col·lectiu de Cuina CUBAT del Baix Llobregat.

En Mingo Morilla del Restaurant Can Mingo ens presentarà un taller de tomàquets. Però, sabem com triar els millors tomàquets al supermercat? A continuació us presentem uns passos ben senzills per poder comprar els millors de la botiga!

 

 

Triar els millors tomàquets!

 

  • Observa i toca els tomàquets:

Podríem dir que els tomàquets són com la resta de fruites i verdures, ja que per ser de bona qualitat i frescos han de ser ben ferms. Una vegada hem verificat la consistència al tacte, ens fixarem en què la superfície externa no tingui bonys, taques fosques, divisions o parts que tinguin mal aspecte.

 

  • Atenció al color:tomàquets

Hem de tenir en compte que la varietat Camone o Insalatore, el tomàquet no ha de ser massa verd, ja que això significaria que no és prou madur.

 

  • Compra tomàquets de temporada:

Actualment podem trobar tomàquets durant tot l’any, però has de saber que en realitat l’estacionalitat dels tomàquets van de juny a setembre o fins i tot octubre (depenent de la zona) i s’hauria de respectar, ja que els fruits maduren al sol i és quan el seu període és millor i tenen més bon gust. L’alternança natural dels productes és garantia d’una dieta equilibrada que varia d’una temporada a una altra segons el que ofereixi la terra i ens proporciona tots els nutrients que més necessitem a les diferents èpoques de l’any.

 

  • Compra els tomàquets al mercat:

A part d’ofertes del supermercat o de grans superfícies, els millors tomàquets els trobarem sempre al mercat i sobretot, de la mà d’agricultors que possiblement els han cultivat d’acord amb els mètodes de cultiu orgànic. D’aquesta forma, estarem segurs de tenir un producte de qualitat, que sense cap dubte, més original que un tomàquet de supermercat que a vegades ve de molt lluny i probablement s’ha cultivat encara no sent madur i després ha estat refrigerat.

 

  • Tria els tomàquets d’acord amb el seu ús:

Sempre has de triar els tomàquets que compris en base a l’ús que li vulguis donar: preparar una salsa, menjar cru a les amanides, fer arròs amb tomàquet per untar el pa, etc. De fet, hi ha moltes varietats de tomàquets que poden ser més o menys adequades per diferents preparacions culinàries.

 

Esperem que gaudiu de tots els plats que prepareu amb ells!

 

 

 

No t’ho pots perdre!  Descarrega’t la teva entrada per Fira ÀPAT 2019 tant si ets professional del sector com si ets particular!

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!