Marc Ribas: El padrí de Fira Àpat 2019!

Aquest 2019, per commemorar els cinc anys de Fira ÀPAT, tindrem moltes novetats: introduïren la ciència a la cuina, bloggers i influencers del sector com Carlos Ríos (@carlosriosq), tallers exclusius amb xefs de molt prestigi i per rematar: el presentador de televisió i xef català Marc Ribas serà el nostre padrí.

Si voleu gaudir d’un espectacle en directe, dilluns 7 de 12:30h a 13:30h únicament a Fira ÀPAT. Descarregueu-vos ja l’entrada!

 

Marc Ribas el defensor del producte de la terra

 

Segurament, tots coneixereu a en Marc Ribas dels programes televisius Cuines o Joc de Cartes de TV3. Però, ell és molt més que una cara televisiva. En marc va néixer a Girona el 1976, va estudiar Belles Arts, i durant aquest període va treballar a l’Hosteleria els caps de setmana per guanyar un sou, fins que va descobrir que aquest món l’apassionava. Va viure a Girona, Sabadell i fins i tot a Brasil durant 5 anys, però actualment viu a Terrassa on hi va muntar el seu restaurant.

 

Quan ja es va dedicar professionalment a la gastronomia, va destacar la seva feina a restaurants com Can Ferran, Vitrium, Capritx i Matís. Al Restaurant Capritx de Terrassa va aconseguir una Estrella Michelin, i amb distintiu Slow Food, on es troba el millor producte amb la millor qualitat i manté només ètiques respecte els animals.

 

La seva aparició a la petita pantalla va ser el 2016 al programa Cuines i a partir del 2017 va presentar també Joc de Cartes.

 

El programa Cuines va canviar per complet amb la seva aparició, ja que Ribas hi va anar apareixent dia rere dia, mostrant una cuina catalana i de proximitat, a més a més fa una cuina ràpida i fàcil, amb aliments i estris que tothom té a l’abast.

 

El programa Joc de Cartes també és un programa-concurs molt exitós on, quatre restauradors competeixen amb els seus restaurants per ser el millor segons la temàtica del capítol.

 

L’any 2018 va publicar el seu primer llibre gastronòmic “Brutal. Les receptes de Marc Ribas”. Un receptari amb plats fàcils i sorprenents, amb 6 propostes, des de plats clàssics fins als més innovadors, per als que tenen alt nivell culinari i pels principiants.

 

Per començar a fer boca i a practicar, us hem preparat una recepta per llepar-vos els dits! Uns canelons de tonyina, tomàquet i ou, una recepta per compartir en família!

 

 

Ingredients pels canelons de tonyina, ou i tomàquet

(Per 4 persones)

 

  • Tonyina amb oli (250 gr.)
  • Salsa de tomàquet (225 gr.)
  • Ou (2)
  • Pa ratllat (opcional) 20 gr.
  • Fulles de pasta per canelons (20)
  • Sal
  • Pebre blanc mòlt
  • Oli d’oliva verge extra
  • Formatge ratllat Cheddar
  • Salsa beixamel (450 gr)

 

 

Com fer els canelons de tonyina, tomàquet i ou?

 

  1. En primer lloc, comencem amb la cocció dels ous, amb 12 minuts ja els tindrem llestos. Hi haurem de passar aigua per tal de poder tallar bé.canelonstonyina
  2. A continuació, escorrim bé la tonyina sobre un colador per retirar la quantitat més gran possible d’oli (aquest el podem guardar i fer-lo servir per altres elaboracions).
  3. Agregarem 175 gr de salsa de tomàquet i els ous, prèviament pelats i picats, i salpebrem al gust. Si la barreja queda aigualida, hi podem incorporar una mica de pa ratllat.
  4. Bullim les fulles de pasta seguint les instruccions de cada fabricant, i posant un petit rajolí d’oli d’oliva extra a l’aigua per tal d’enfortir el gust.
  5. Una vegada estiguin llestes, ho col·locarem sobre un drap net i una mica humit. Repartirem el farciment entre tots ells i ho tancarem fent rotllos en forma de tub.
  6. En aquest punt, posarem tots els canelons a una font que sigui apta pel forn cobert amb la resta de la salsa de tomàquet, i ho cobrim amb la salsa beixamel
  7. Ho empolvorarem amb el formatge ratllat i ho ficarem al forn preescalfat a 200 ° C. Ho courem durant 10 minuts o fins que el formatge es dori i els canelons s’hagin escalfat prou.

 

 

No t’ho pots perdre!  Descarrega’t la teva entrada per Fira ÀPAT 2019 tant si ets professional del sector com si ets particular!

 Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!

 

fira-apat