La cuina molecular amb l’Escola Terra d’Escudella

L’Escola Terra d’Escudella vindrà un cop més a Fira ÀPAT amb una espectacular masterclass de cuina molecular. Encara no apliqueu la cuina molecular al vostre negoci? El diumenge de 13 a 14h podreu descobrir com fer-ho. Descarregueu-vos ja la vostra entrada. Us esperem!

L’Escola Terra d’Escudella

 

Terra d’escudella és una escola de Cuina de Barcelona. Imparteixen els millors cursos amb pràctiques en Restaurants  i empreses del sector.

En general, imparteixen classes tant cuina com pastisseria i els coneixements en diferents àrees: productes, dietètica, tècniques, comptabilitat, gestió, recursos humans, màrqueting, etc.

A Terra d’escudella prioritzen la seva principal qualitat: una formació professional i econòmica.

Els seus objectius principals són ensenyar tècniques de cuina i pastisseria professional per fonamentar, produir i avaluar projectes d’hostaleria. Proporcionen els coneixements teòrics i les eines pràctiques necessàries perquè els seus alumnes realitzin una activitat laboral.

A part de l’escola, també imparteixen interessants cursos de cuina tant per professionals amb ganes d’aprendre noves tècniques, com per aficionats que vulguin explorar noves receptes.

Al seu Saló Gastronòmic, un petit restaurant situat dins de l’escola, podem degustar plats elaborats pels alumnes del centre en un ambient distès i familiar.

És precisament aquest motiu el que li dóna un valor especial a Terra d’Escudella, ja que ofereix al client, la possibilitat de degustar les noves tendències gastronòmiques a preus molt assequibles, perfecte pels que gaudeixen del plaer de formar part de l’avantguarda culinària. Els divendres i dissabtes ofereixen únicament el seu Menú Degustació.

 

Descobreix una mica sobre la cuina molecular

 

En poques paraules, la cuina molecular és l’aplicació de la ciència a la pràctica culinària, i més concretament al fenomen gastronòmic. En general és l’aplicació dels principis científics al desenvolupament de la preparació de la cuina domèstica. Per aprofundir més sobre el tema, aquesta té relació amb l’estudi i anàlisi de les propietats físico-químiques dels aliments i els processos tecnològics els quals els sotmetem, com són el batut, la gelificació, l’augment de la viscositat entre d’altres.

Tot això, dependrà dels ingredients que seleccionem, les barreges que fem amb ells i de les tècniques que apliquem. Els aliments són compostos orgànics (proteïnes, hidrats de carboni, lípids i vitamines) i minerals que, quan se sotmeten a processos poden transformar-se en espumes, emulsions, gels o altres estructures que poden ser infinites a la gastronomia, donat que s’està innovant contínuament.

Per anar entrant en matèria, us ensenyem com fer una recepta de la cuina molecular:

 

Recepta de cuina molecular: aire de maduixes

Ingredients per l’aire de maduixes

maduixa

  • *10 caramels de goma de gust de maduixa
  • *250 ml de llet semi desnatada
  • *2 g de lecitina (Disponible a grans cadenes de supermercats)
  • *Macedònia de maduixa

 

 

Preparació per l’aire de maduixa

 

  • A una casserola, escalfem la llet i els caramels de goma i deixem que els seus sabors s’unifiquin durant 5 minuts.
  • Retirem les restes dels caramels de goma que no s’hagin dissolt del tot.
  • Servim la macedònia en uns bols petits i reservem. A continuació, afegim la lecitina a la llet i barregem bé.
  • Deixem reposar 5 minuts i després, amb l’ajuda d’una batedora de mà, removem el conjunt amb l’objectiu d’introduir aire i crear una capa d’espuma a la superfície. Quan ho haguem aconseguit, ho recollim amb una cullerada de sopa i ho col·loquem sobre la macedònia.