Una singular interpretació de la cuina tradicional catalana: Restaurant Cinc Sentits

Heu tingut la sort de menjar en el restaurant Cinc Sentits del xef Jordi Artal? Si la resposta és no, aquest any podreu gaudir en directe de la seva cuina magistral preparant-nos una masterclass d’aus. Podeu aprendre a cuinar i guisar les aus, en concret el colomí. Avui dia ja no és gaire comú preparar plats amb colomins, tot i que la carn de colomí destaca per la seva gran aportació de proteïnes, així com de vitamines del grup B, minerals i greixos saturats.

Els plats que estan cuinats amb una base d’aus i caça, pertanyen als plats de la cuina tradicional i per regla general es consumeix, principalment, durant tardor i hivern, i se sol servir com a segon plat.

Ja us podeu apuntar les dates! Dilluns 7 d’octure de 16-17h com sempre a Fira ÀPAT. Descarregueu-vos l’entrada.

Cuina tradicional catalana adaptada als nostres dies – Restaurant Cinc Sentits

El Cinc Sentits és un restaurant gastronòmic situat a l’Eixample de Barcelona. Basat en la qualitat del producte, ofereix una singular interpretació de la cuina tradicional catalana adaptada als nostres dies segons la visió del xef Jordi Artal.

En Jordi Artal, xef propietari del Cinc Sentits, va néixer a Canadà, tot i que la seva família és de La Torre de l’Espanyol (Ribera de l’Ebre). De ben petit li agradava la cuina i va aprendre l’art de la seva àvia i de la seva mare. Però la primera orientació professional el va endur a Califòrnia on durant 9 anys va estar vincular a la informàtica.

L’any 2004 va tornar als seus orígens familiars, i amb només formació autodidacta va inaugurar el Restaurant Cinc Sentits  a l’Eixample de Barcelona el qual el 2008 va obtenir l’Estrella Michelin.

L’any 2018 va inaugurar el nou Cinc Sentits  al carrer Entença de Barcelona, el qual després de vàries reformes va poder oferir un gran espectacle gastronòmic en sis espais ben diferenciats.

El Cinc Sentits s’ha consolidat com un gran referent de la cuina d’autor i presenta una cuina madura, textures, contrastos, salses, punts de cocció… Cada plat transmet al comensal noves i estimulants sensacions. Els menús degustacions són la millor opció per gaudir de la creativitat de Jordi Artal en tota la seva esplendor. El Restaurant Cinc Sentits és la màxima expressió de creativitat i tècnica culinària i ens convida a una gran experiència gastronòmica que estimula tots els sentits.

 

Per l’ocasió, us deixem una recepta d’aus.

 

Recepta de colomins a la cassola

Ingredients pels colomins a la cassola

  • 4 Colomins
  • 100 g Cansalada viada tallada a tires
  • 100 g Pernil magre tallat a bocinets
  • 1/2 kg Cebes petites
  • 4 Tomàquets madurs, pelats i tallats ben fins
  • 1 cullerada de farina
  • Llorer
  • 1 branca de canyella
  • 1/2 copa de vi ranci
  • unes gotes d’aiguardent
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua

 

Preparació dels colomins a la cassola

 

  • Primer de tot, netejarem bé els colomins. Els haurem de partir a quarts i amanir-los amb sal i pebre.
  • A continuació fregirem la cansalada, hi afegirem els colomins nets, el pernil, les cebes, el llorer, la canyella i els tomàquets.
  • Quan estigui tot sofregit hi haurem d’afegir el vi ranci i l’aiguardent.
  • Una vegada estiguin reduïts, hi posarem la farina, i ho deixarem coure uns 5 minuts. Tot seguit afegir-hi una mica d’aigua.
  • Finalment, taparem la cassola i ho deixarem coure a foc lent fins que la carn estigui ben tendra.

 

Consells:

*Es pot acompanyar de bolets: moixerons, múrgoles, ous de reig, etc.

*S’hi pot afegir crancs de rius en l’últim moment.

*Una altra opció, és acompanyar aquest guisat amb unes llesques de pa fregit.

 

 

Descobreix més xefs com aquest a Fira ÀPAT 2019! Descarrega’t la teva entrada per Fira ÀPAT 2019 tant si ets professional del sector o particular!

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!

 

 

fira-apat