Horts urbans per alimentar la teva cuina

A dia d’avui, a Espanya, hi ha més de 508 horts urbans. Un número que ha crescut des de l’any 2000 en un 98%. La dificultat per trobar vegetals que conservin el seu gust original a les ciutats, però també la necessitat de relacionar-se amb la natura són dues de les forces que conviden els habitants urbans a conrear.

 

Si ets un negoci conscienciat amb el medi ambient o simplement estàs intrigat a nivell particular, no et pots perdre la ponència que Verdópolis realitzarà aquest any a Fira ÀPAT el diumenge 6 de 17 a 18h. Descarrega’t ja l’entrada i no et perdis res!

 

Els avantatges dels horts urbans

 

Un hort urbà és un espai on s’hi dedica al cultiu d’aliments pel nostre compte i de forma natural, és a dir, sense dur a terme pràctiques com les de la indústria convencional, com ara la utilització de substàncies químiques o de fertilitzants.

La idea és tornar a les pràctiques del cultiu natural (ara també anomenat cultiu ecològic) i produir aliments més sans.

 

No obstant això, el que es guanya en construir un hort urbà a casa no és només això. L’efecte positiu que generem és molt més ampli. Algunes de les seves avantatges:

 

  • Estimula l’autoconsum: Els horts urbans no només són una tendència. Quan s’assumeixen com un projecte a llarg termini, poden convertir-se en una via per a l’autoconsum d’aliments. A més de la satisfacció personal que això genera, contribuïm a disminuir l’oferta d’aliments que es produeixen sota la lògica del consum massiu.
  • Millora la nostra relació amb els entorns: Gràcies a un hort urbà, coneixem de prop els cicles naturals de la terra i les condicions pròpies del nostre entorn. En fer-ho, fomenta en nosaltres el respecte cap al medi ambient i la necessitat de conservar els recursos que fem servir dia a dia.
  • Promou pràctiques sostenibles: En ser nosaltres mateixos els encarregats de gestionar i mantenir l’hort, podem multiplicar les pràctiques sostenibles que algunes empreses o organitzacions ja posen en marxa per conservar el medi ambient i l’equilibri planetari.

 

Verdópolis

 

Darrere de Verdópolis hi trobareu l’Alba Núñez una biòloga que al 2016 va decidir transformar la seva passió en la seva professió.

El seu objectiu professional és contribuir a transformar les ciutats en llocs més verds. I la seva eina per aconseguir-ho és el seu públic. Gràcies a Verdópolis vol apropar a la gent al món de les plantes, ja que entre tots es poden convertir les ciutats en llocs més sans, sostenibles i habitables. Amb petites accions que sumades sens dubte es reflecteixen a nivell global.

A Verdópolis hi podreu trobar cursos i tallers amb els quals aprendreu a conrear plantes a la ciutat d’una forma simple i lògica, com passa en la naturalesa. Pròximament, també tindran una botiga en línia perquè vosaltres mateixos pugueu conrear les plantes que més s’adaptin a les necessitats de temps i espai.

Com a valor afegit, Verdópolis ajuda també als professionals que tinguin un negoci compromès amb el medi ambient i el consum responsable.

Per coneixeu tot de Verdópolis visita la seva pàgina web.

 

FER QUE LES CIUTATS SIGUIN MÉS VERDS I COMENÇAR DES LES NOSTRES CASES.

 

No t’ho pots perdre!  Descarrega’t la teva entrada per Fira ÀPAT 2019 tant si ets professional del sector com si ets particular!

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!