El rei de l’arròs: Òscar Galindo de Grup Xàtiva

L’arròs, un aliment indispensable per a una dieta sana i equilibrada, està present en totes les cuines del món i a Fira ÀPAT no és excepció.

Dilluns 7 d’octubre a Fira Àpat, el xef Òscar Galindo del Grup Xàtiva ens sorprendrà amb un taller espectacular d’arròs! Començarà mostrant com fer un arròs melós de carrabiners amb el seu vel de cues i allioli dels seus caps. Però això no queda aquí! També ens ensenyarà a fer un arròs cremós de carbassa, ceps, botifarra de perol i mascarpone! Quan? Doncs el dilluns de 14h a 15h, com sempre a Fira ÀPAT! Descarrega’t ja la teva entrada.

Arròs de denominació d’origen: Grup Xàtiva

El grup Xàtiva es va inaugurar primerament com l’arrosseria Xàtiva l’any 2001.. L’any 2004 es va configurar com a grup amb la gestió del restaurant La Tertúlia i el Cátering Masfood. Més tard, l’any GrupXàtiva012012 es va obrir “Comunitat 33”, un club social gastronòmic, espai perfecte per a grups, esdeveniments, reunions i celebracions tant particulars com empresarials. La inauguració de l’arrosseria de Sant Antoni no es va fer fins al maig de 2019, un local ubicat en ple centre de Barcelona. Es tracta d’un restaurant elegant i acollidor, que disposa de terrassa i d’una barra per gaudir de les seves propostes gastronòmiques. El trobem situat entre Gran Via i Sepúlveda, confrontant a Ronda Sant Antoni, a un carrer de plaça Universitat i a 10 minuts caminant de plaça Catalunya i la Rambla Canaletes.

L’arrosseria Xàtiva per tant, disposa de tres restaurants a Barcelona, l’original del barri de les Corts, el del barri de Gràcia i el recentment inaugurat de Sant Antoni – Eixample.

Tots ells compten amb una completa carta mediterrània amb entrants, compten amb una carta mediterrània amb entrants, amanides, carn, peix i marisc de primera qualitat. Cal destacar la seva exquisida oferta d’arrossos internacionals; la majoria de plats de la seva carta són originals i artesanals plats d’arrossos i paelles valencianes.

Aquest grup porta el nom en honor a la família que ho ha fundat, originària de la ciutat de Xàtiva. És un grup que aposta per una clara i constant qualitat en els productes gastronòmics, amb clares influències mediterrànies i sempre de mercat i de temporada. La seva màxima és la perfecte presentació de tots i cadascun dels seus plats, i cuidar al màxim l’atenció al client oferint sempre un servei proper, amable i professional, centrant-se la major part dels esforços.

Des del 2011 Òscar Galindo està al capdavant dels establiments Grup Xàtiva. L’Arrosseria Xàtiva de les Corts, l’arrosseria Xàtiva amb Gràcia, el Restaurant La Tertúlia, el càtering Mas Food  i de tres cafeteries, potenciant els valors saludables moderns, mediterranis i de mercat de les cartes dels seus restaurants.

Òscar Galindo forma part de la primera promoció de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona, amb altres xefs reconeguts com Sergi Arola, Carles Abellán, José Andrés o Quim Marcara i va completar els seus estudis a les escoles d’hostaleria de Tolosa i Lausana. Va començar a treballar a alguns dels millors restaurants de Barcelona com el Vía Veneto, El Reno, El Neguri, San Maximin o Les Marines de Pepe Tejero.

 

Com que l’Arrosseria de Xàtiva són un referent en arrossos, us deixem una recepta que us en llepareu els dits!

 

Arròs al forn

Ingredients pel caldo:

 

 • 1/2 kg d’óssos de porc: peu de porc, cua, morro.GrupXàtiva02
 • 1/4 de tanda de vedella
 • 3 o 4 naps tallats a tires
 • 350 gr de cigrons (remullats ja la nit anterior)
 • Safrà

 

 

Ingredients per les mandonguilles

 • 1/4 de kg de magre picat
 • Pa ratllat
 • 1 ou
 • Pinyons, julivert, una cullerada de mantega de porc (fondre)
 • Sal
 • Especies al gust (canyella i pebre negre)

 

Resta d’ingredients

 

 • Botifarra de ceba al gust
 • Cansalada viada a gust
 • 1 cap d’alls
 • Arròs
 • Patata (Només si volem)
 • Tomàquet (Només si volem)

 

 

Preparació per l’arròs al forn:

 • Per les mandonguilles, barregem la carn en un bol, el julivert igual a trossos, els pinyons i l’ou, la mantega, una mica de sal i les espècies; a continuació quan estigui ja tot una mica barrejat, afegir el pa ratllat, s’ha de moure tot per barrejar fins que quedi en un estat compacte; una vegada barrejat i compacte es farà la forma de pilota i s’introduirà en el caldo mitja hora abans d’acabar.
 • A continuació, posarem a bullir en una olla el porc, la vedella, els naps, els cigrons i la sal per d’aquesta manera poder preparar el caldo per l’arròs (imprescindible).
 • Quan entri a ebullició, retirar l’espuma.
 • Una mica abans de retirar-ho del foc, li afegirem el safrà en brins i les mandonguilles.
 • El caldo estarà bullint a foc lent 1h i 30 minuts.
 • Una vegada tinguem el caldo preparat, passarem a posar l’arròs a una cassola de fang.
 • En aquest punt, prepararem una paella amb oli d’oliva i sofregirem els trossos de cansalada viada, les botifarres de ceba i el cap d’alls.
 • A continuació, quan tinguem l’oli ben calent es tira a la cassola i es barreja amb l’arròs fins que aquest quedi ben impregnat.
 • Ara, hi haurem d’afegir el caldo amb els cigrons, i, per últim, la resta dels ingredients repartits per sobre: les botifarres, la cansalada, la vedella i les mandonguilles, col·locant el cap d’alls i només si es vol la patata i el tomàquet (Tot al gust)
 • Només si es vol, incorporarem també la tanda que hem utilitzat pel caldo.
 • A continuació, posarem com a mitja, 2 tasses d’arròs i 2 tasses i mitja de caldo per cada comensal.
 • El forn, hauria d’estar a 250º (l’hem de pre-escalfar 10 minuts) i la cocció durarà 30 minuts.

 

Que aprofiti!!

 

Descobreix més restaurants com aquest a Fira ÀPAT 2019! Descarrega’t la teva entrada per Fira ÀPAT 2019 tant si ets professional del sector o particular!

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!