Una classe magistral de tàrtar

El tàrtar és el plat estrella i s’ha posat de moda en molt poc temps, estant present a la carta de la majoria de restaurants de prestigi de tota Catalunya.

 

Aquest any a Fira ÀPAT, podreu descobrir els secrets del tàrtar gràcies a Pau Pérez, xef del restaurant Aflamas.  El diumenge 6 d’octubre de 14 a 15h podreu gaudir d’una classe magistral de la mà del Pau Pérez, que ens prepararà un Steak Tàrtar de vaca frisona amb rovells sorpresa, sempre amb “tocs d’autor”.

 

Ja us heu descarregat l’entrada? No espereu més! Veniu a Fira ÀPAT i gaudiu de les millors classes magistrals, tallers, showcookings i degustacions. Descarregueu-vos l’entrada.

Cuina d’autor del restaurant Aflamas

 

tàrtarAl restaurant Aflamas de Pau Pèrez, situat a Les Corts, treballen amb un producte molt bo, fresc, sa i de qualitat. Col·laboren amb proveïdors de llarga trajectòria i confiança. Cuinen amb molta flama (brases), i també; planxa, forn mixt, olla de pressió… A més a més, apliquen les tècniques que respecten millor cada element. Però sobretot, hi posen molta passió en el seu treball que es basa en el rigor, dinamisme i la creativitat.

 

En Pau Pèrez, ha tingut un intens recorregut per diferents tipus de cuina, moltes d’elles estrelles Michelin: Hofmann 1 * Michelin, Moments (Mandarin Oriental) 2 * Michelin, Xerta restaurant 1 * Michelin… per observar, analitzar i aprendre.

 

Li ha servit per conèixer les tècniques i mètodes de qualitat, rapidesa, precisió. Gràcies a tot això, ha nascut el restaurant Aflamas, amb l’objectiu de fer feliç a molta gent donant a conèixer la seva visió de la gastronomia.

 

Podreu descobrir-ho tot sobre Aflamas i el seu xef a la pàgina web. I no us els perdeu a Fira ÀPAT 2019!

 

Mentrestant, aneu practicant l’elaboració de tàrtars amb aquesta recepta de tàrtar de bacallà amb crema de porros i sorbet de cirera. És irresistible!

Tàrtar de Bacallà

 

Ingredients pel tàrtar:

(per 4 persones)tàrtar

  • 250 grams de bacallà dessalat
  • 6 grams de porradell
  • 300 grams de porros
  • 180 grams de patata
  • 850 grams de llet
  • Sal i oli
  • ½ quilo de cireres
  • 100 grams de sucre
  • 3 cullerades d’aigua
  • 3 cullerades de suc de llimona
  • 2 cullerades de gelea de groselles
  • 3 cullerades d’aiguardent

 

Elaboració:

 

  1. Començarem la recepta preparant el sorbet. Dissoldrem el sucre en l’aigua i ho posarem a coure durant 8 minuts a foc lent.
  2. Seguidament, rentarem les cireres i els hi traurem els ossos i el peduncle.
  3. Un cop tinguem les cireres llestes, les afegirem al recipient on s’ha fet el sucre i les courem durant 10 minuts removent lentament i afegint la gelea de grosella.
  4. Passats els 10 minuts, ho retirarem del foc i abocarem les cullerades d’aiguardent i ho calarem al foc. La barreja ja està preparada! S’haurà de deixar refredar al congelador fins al moment de servir.
  5. Amb el sorbet ja fet, ens posarem a elaborar el tàrtar. En primer lloc, tallarem el bacallà, que prèviament s’ha dessalat, a daus petits i afegirem el porradell i un raig d’oli d’oliva. Ho reservarem.
  6. Pel que fa a la crema de porros, picarem a juliana fina els porros i les patates i ho posarem a coure lentament en un recipient, juntament amb la sal i l’oli al nostre gust.
  7. Mentre cou ho anirem remenant per tal que no s’enganxi. En el moment que veiem que comença a tenir la textura adient, hi afegirem la llet. Quan tots els ingredients estiguin junts, esperarem a que comenci a bullir i ho deixarem 5 minuts més fins a passar-ho per la termomix.
  8. Quan estigui ben triturat, ho deixem refredar a la nevera una estona.
  9. Finalment ja podrem muntar el nostre plat. Primer la crema, a sobre el tàrtar de bacallà i finalment per sobre el sorbet. Gaudiu-ho!

 

tàrtar

 

Ens veiem a Fira ÀPAT 2019! Amb ponències, tallers, masterclass i showcookings increibles! T’ho perdràs? Descarrega’t ja la teva entrada!

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!

fira-apat-2