Taller de xurros de bacallà amb escuma d’all i oli, per Miquel Pardo

Increïble però cert! En Miquel Pardo del Restaurant Cruix farà un taller de xurros de bacallà amb escuma d’allioli!

Plat present al seu “Menú Grand Cruix”! En Miquel explica en una entrevista que aquest plat se li va acudir mentre ajudava un amic a obrir un restaurant a València: “El xurret és bo, és divertit, és apropiat: sucar-lo en espuma d’allioli completa l’entreteniment”.

Serà exactament el diumenge de 17 a 18h a l’ESPAI OEST de Fira Àpat. No t’ho perdis! Descarrega’t l’entrada ja!

Tapes d’autor, divertides i sorprenents: xurros de bacallà

El Cruix és un restaurant informal de tapes d’autor, divertides i sorprenents. La seva cuina es basa en arrossos de fantasia, brous potents, un gra de gruix, així com receptes molt originals.

El trobem a ple Eixample, molt a prop de plaça d’Espanya.

Sabeu qui forma l’equip Cruix? Són en Carlos Fernández i en Miquel Pardo. Són dos amics que es van conèixer mentre estudiaven a Bilbao on, a part d’entaular una bona amistat van veure que es podien complementar per poder portar un restaurant junts. I així ho van fer, 5 anys després dels seus estudis a Bilbao van decidir fer realitat el seu somni. Es nota que els agrada el que fan, són joves, pròxims, divertits, treballadors, els encanta l’arròs, compartir-lo i parlar-ne. Mantenen el llistó ben alt, ja que saben perfectament que Barcelona és la porta de tot el turisme que vol conèixer la cultura catalana, i la clientela per tant, és molt exigent amb el que menja.

En Miquel Pardo, serà qui ens prepararà el taller de bacallà. Vols conèixer una mica qui és?

En Miquel va néixer l’any 1989 a Onda (Castelló), on va estudiar el grau mitjà de cuina a l’escola d’Hostaleria i turisme del Grau de Castelló. Ho va completar amb el grau superior de restauració a l’escola a l’Escola d’Hosteleria de Galdakano (Bizkaia, 2012). Va fer pràctiques al Restaurant La Sucursal amb Jorge Bretón, al restaurant Boroa amb Jabier Gartzia i al restaurant ABAC amb Jordi Cruz.

Més tard, va treballar al Gresca amb Rafa Peña, al Canalla Bistro amb Ricard Camarena i al Heart Eivissa amb Albert Adrià.

Finalment, després de tota aquesta experiència acumulada i d’aprendre de tots aquests grans xefs, va participar en la nova obertura del restaurant Donant Llenya amb Tomás Guitxandut a València. El novembre de 2017 juntament amb Carlos Fernández, decideix fundar el restaurant “Cruix”, on exerceix les seves responsabilitats com a xef.

En fi, que el Cruix és més que una arrosseria.

 

RestaurantCruix

 

 

Us deixem una recepta d’arròs amb sèpies i pèsols

 

Ingredients per 4 persones:

*320gr d’arròs bomba

*600gr de sèpies (sèpia trossejada)

*200gr de pèsols

*250gr de tomàquet triturat

*1 pebrot vermell

*1 ceba

*1 dent d’all

*Caldo de peix

*Oli d’oliva

*Sal i pebre

 

La preparació

  • Primer de tot, hem de trossejar la ceba ben fina. La courem a foc suau amb una mica d’oli d’oliva a la cassola en la qual farem l’arròs.

 

Temps aproximat: 20 minuts

  • Hem d’afegir l’all i el pebrot verd picats ben fins. Ofegar-ho tot.

 

Temps aproximat: 10 minuts

  • En aquest punt, hem d’incorporar el tomàquet i les sèpies (que prèviament haurem tret l’os interior), salpebrem i ho ofeguem suaument fins que quedi un sofregit concentrat. La tinta de les sipietes ho deixarà negre; en cas de fer servir sèpia picada, incorporarem una culleradeta de tinta.

 

Temps aproximat: 20 minuts

  • Mesurar el doble de volum de caldo que ocupa l’arròs. Mullar el sofregit amb el caldo, pujar el foc al màxim i portar a ebullició. En el moment que bulli, baixem el foc a mig, repartir l’arròs per sobre, i després els pèsols. S’ha de coure de 15 a 18 minuts, deixarem reposar un parell de minuts o fins que estigui al punt (si està molt al dente, millor tapar-ho durant el repòs).

 

Ho servirem el més ràpid possible. Que aprofiti!

 

 

 

Descobreix més restaurants com aquest a Fira ÀPAT 2019! Descarrega’t la teva entrada per Fira ÀPAT 2019 tant si ets professional del sector o particular!

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!