Un restaurant d’Estrella Michelin: Tresmacarrons

No et pots perdre el taller de foie que el xef Miquel Aldana del Restaurant Tresmacarrons ens oferirà a l’Espai Oest el dilluns 7 de 12 a 13h! Ens demostraran com realitzar uns bombons de foie gras amb caramel d’oliva negra i també un milfulles de caviar amb llimona i cibulet, que ens deixaran amb la boca oberta!

Restaurant Tresmacarrons a la guia Michelin

Miquel Aldana

El Tresmacarrons és un restaurant del maresme que té una  estrella  Michelin.Una casa de gestió familiar, on aposten clarament pel producte de temporada i proximitat.

Aposten per una cuina comarcal i estacional catalana i contemporània i confeccionen una cuina influenciada pel mar, el qual tenen al davant mateix del restaurant. Per la muntanya, la més propera que tenen la Serralada Litoral, i els nombrosos horts que enriqueixen la comarca del Maresme.

El cap de cuina del Restaurant TresMacarrons (El Masnou) és Miquel Aldana, nominat un dels cuiners de l’any 2014 i referència de la cuina maresmenca.  Ha treballat en llocs tan prestigiosos de la gastronomia mundial com el restaurant Alkimia, Can Jubany o l’Hotel Cazaudhore La Forestiere de la cadena Relais & Châteaux de París. Actualment és propietari i cap de cuina de Tresmacarrons, un dels millors restaurants del Maresme.

Segons en Miquel, El Tresmacarrons és un restaurant familiar, on tots els que hi treballen hi posen molta il·lusió. Al principi del projecte volien que fos un vermut-restaurant però després de tota l’experiència que acumulen es podrien definir com un restaurant de cuina catalana de temporada.  Una aposta molt més per la cuina de tradició que per la d’avantguarda.

En l’àmbit de cuina al restaurant ens trobem molt mar i muntanya, molta verdura i molt peix. Tresmacarrons els agrada treballar de manera flexible i adaptar-se a la temporada de productes, més per l’estacionalitat que pel calendari pròpiament dit.  En general, a escala de tracte, és un establiment seriós i elegant, però a la vegada molt familiar.

Per homenatjar el Restaurant TresMacarrons, us portem una recepta del maresme que us deixarà impressionats!

Arròs sec amb espardenyes i escamarlans

 

Recepta d’en Miquel Aldana, a proposta del sommelier Ramon Roset.

(Hem de dir que aquest plat clàssic de la cuina del TresMacarrons ja no és a la seva carta.)

Ingredients per a 4 persones:

*Una ceba mitjana

*Una cullerada de pebre vermell dolç

*4/6 grans d’all

*400 gr d’espardenyes netes i 8 escamarlans, unes i altres oberts per la meitat

*3 litres aprox. de fumet vermell (peix, tomàquet i marisc). Cal tenir-ne sempre per si necessitem mullar una mica l’arròs.

*400-500 gr d’arròs bomba.

 

L’elaboració de l’arròs

 

1- Primer de tot, a la paella, amb una mica d’oli hi rostim les espardenyes. Tot seguit, les apartem.

2-En aquell mateix oli, hi confitem la ceba.

3- A continuació afegirem l’all ben picat. Un cop comença a daurar una mica l’all, hi afegirem la culleradeta de pebre vermell i ens afanyem a mullar amb el fumet per tal que no es cremi.

4- En aquest punt, omplirem de fumet la paella, calculem tres vegades el pes de l’arròs, aproximadament). Un cop arrenca el bull, hi haurem d’afegir l’arròs, les espardenyes i els escamarlans. Ho tindrem uns 7-8 minuts a foc viu per tal que ens vagi reduint el fumet.

5- Finalment, ho introduirem al forn uns 8-9 minuts.

 

Aquest arròs sec amb espardenyes i escamarlans us agradarà per la seva essència marinera i de sabors i aromes delicats. Ho podeu acompanyar d’un vi potent per combinar amb les aromes i sabors d’un fumet a base d’escamarlans i peix de roca i d’un sofregit amb picada i prou delicat per guardar el gust de les espardenyes.

 

Que aprofiti!

 

No t’ho pots perdre!  Descarrega’t la teva entrada per Fira ÀPAT 2019 tant si ets professional del sector com si ets particular!

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!