Fusió Catalana-Japonesa de cuina macrobiòtica

Es diu que la cuina catalana és una cuina molt tradicional i amb molta herència. Però qui diu que no es pot fusionar amb altres cuines, per exemple la Japonesa? El xef Daniel Mayor, director i fundador d’ESMACA estarà aquest any a Fira ÀPAT demostrant com es pot fer cuina macrobiòtica amb una fusió entre Catalunya i Japò.

Si no us el voleu perdre la masterclass, apunteu la data: el diumenge 06 d’octubre de 13:00 h a 14:00 h a l’espai Est.

 

L’escola macrobiòtica de Catalunya: ESMACA

 

DanielMayor02

ESMACA és un centre de referència a Catalunya consolidat també com un centre de formació en l’àmbit espanyol, d’Europa i América i Llatinoamericà. Els principals valors que caracteritzen aquest centre són la senzillesa i claredat en el seu estil de formació que permet entendre la macrobiòtica a un nivell pràctic des del primer moment.

Però, saps què és l’alimentació macrobiòtica? Aquest tipus d’alimentació defineix una manera de menjar basada en el principi d’equilibri del Yin i el Yang i consisteix en una adaptació de les tradicions culinàries d’Extrem Orient, on l’alimentació, medicina o inclús l’espiritualitat es fusionen. És originari del Japó, i va extendre’s  Europa cap als anys 30.

Daniel Mayor és el fundador i director d’ESMACA i porta gairebé 20 anys practicant macrobiòtica. Aquesta filosofia de vida li va permetre fer un canvi a la seva vida, deixant les seves tasques d’enginyer informàtic per ajudar a persones que vulguin millorar la seva salut i ser més feliços i per altra banda, formar a persones que vulguin dedicar-se a la macrobiòtica.

En Daniel es dedica actualment a la investigació, divulgació i creació de formacions d’aprenentatge a ESMACA.

A part de la seva experiència dirigint l’escola, els anys 2009 i 2012 va ser director i professor de shiatsu a l’escola HARA DO de València. Durant aquests anys va organitzar cursos de shiatsu amb el mestre internacional Wataru Ohashi. Durant aquests anys també va ser professor de cuina, terapeuta de shiatsu i consultor macrobiòtic a nextmacro.com, situat a la província d’Alacant, durant els anys 2009 i 2012, col·laborant amb diversos restaurants d’alimentació saludable per assessorar sobre la dieta macrobiòtica.

Durant els anys 2008 al 2012 va col·laborar en la clínica macrobiòtica SHA Wellness Clínic com consultor macrobiòtic, professor de cuina i terapeuta de shiatsu al departament de Teràpies Naturals dirigit  per Michio Kushi.

Durant els anys 2004 i 2008 va tenir la seva consulta particular com consultor macrobiòtic i terapeuta en shiatsu a València durant els anys 2004 i 2008.

 

És col·laborador habitual a revistes com “Integral”, “Cocina Vegetariana”, “YoguiOla” i ha escrit articles també a revistes com Dieta Sana, Dietètica i Salut, “Mente Sana” entre d’altres. A part d’això, participa al bloc de “delicooks.com” on hi ha una secció específica de macrobiòtica i col·labora amb marques d’alimentació compromeses amb la macrobiòtica com  “La Finestra sul Cielo”.  A més a més, puntualment realitza conferències de forma presencial i en línia a càrrec de Mindalia TV.

 

 

Perquè aneu fent gana per Fira ÀPAT, us  hem seleccionat una recepta ben senzilla macrobiòtica i vegetariana que us en llepareu els dits!

 

Una recepta Macrobiòtica: Raviolis de Mango amb Hummus de llenties

 

Ingredients pels raviolis de Mango amb Hummus de llenties

 

 • 1 mango
 • 1/2 tassa de llentia vermella
 • 1 culleradeta de Tahini
 • 1/2 llimona
 • Avellanes torrades
 • 1/3 gra d’all sense germinar
 • 1/3 de cullerada de comí
 • 1/4 de cullerada de pebre vermell dolç
 • 2 cullerades d’agave
 • Fulles de rècula

 

 

Preparació pels raviolis de Mango amb Hummus de llenties

 1. Primer de tot, tallarem el mango a rodanxes ben fines.
 2. Farem un almívar amb l’agave, una mica d’aigua i una mica de suc de llimona. Tot seguit, passarem les rodanxes de mango per l’almívar i les posarem al forn a assecar a 150ºC fins que estiguin una mica doradetes, uns 10 minuts.
 3. Per l’hummus, triturarem les llenties, junt amb el tahini, el suc de llimona, el comí, el pebre vermell dolç i l’all.
 4. A continuació, posarem una o dues rodanxes de mango, i al mig, posarem una culleradeta d’humus, a sobre una avellana torrada i una mica de rúcula. Després, haurem de tancar les rodanxes de mango donant-li forma de raviolis.

Que aprofiti!

 

Amb que ens sorprendrà aquest any el xef Daniel Mayor? No t’ho pots perdre!  Descarrega’t la teva entrada per Fira ÀPAT 2019 tant si ets professional del sector com si ets particular!

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!