Postres amb aromes i essències

En poc més d’un més es celebrarà la cinquena edició de Fira Àpat. Com cada any comptarà amb la presència de xefs catalans molt destacats del país, entre ells s’hi troba el gran xef Josep Armenteros del restaurant El Cinco.

El taller el podreu veure el dilluns 7 d’octubre a l’espai Oest. El xef ens sorprendrà amb un Taller de postres amb aromes i essències que ens recorden a aquells productes amb caràcter de les zones del mediterrani, espècies, herbes aromàtiques i productes, com sempre utilitzant aliments de temporada i proximitat.

Tant si ets professional com si ets particular no et pots perdre Fira ÀPAT 2019!  Recorda, són els dies 5, 6 i 7 d’octubre de 2019 al Centre Comercial las Arenas de Barcelona.

 

 

 

Josep Armenteros: un xef amb postres amb molta essència

 

JosepArmenteros

 

 

El xef Josep Armenteros va començar la seva formació acadèmica  a la CETT amb només 15 anys,  especialitzant-se en el tercer i últim curs en pastisseria.

A partir de llavors, va començar la carrera com a professional però sense deixar mai de formar-se. S’ha de destacar cursos amb Jordi Butrón, Xano Saguer, classes magistrals rebudes per Carles Mampel i Ramón Morato, i “Stages” amb Josep María i Ramón Freixa, i amb la participació a nombrosos congressos que va permetre conèixer directament als més reconeguts xefs nacionals com internacionals.  La seva consolidació al món de la restauració va arribar amb 14 anys amb el mestre Carles Gaig.

L’any 2007 va rebre el premi al millor pastisser d’Espanya.

La seva tasca no només es limita a banquets i esdeveniments, també a altres facetes com les d’investigació, ponències, publicacions, cartes, obertures de locals i assessoraments

Actualment, i amb tota l’experiència que ha anat recollint després de vint anys de professió, ha creat el seu propi equip al restaurant El Cinco, on demostra la seva passió pel món de la restauració i la pastisseria. Podeu trobar més informació sobre Josep Armenteros aquí.

 

 

Les postres amb herbes aromàtiques

 

És comú utilitzar les herbes aromàtiques als nostres dolços i postres, potser la més utilitzada és la menta, però es poden incorporar herbes menys habituals com l’alfàbrega, la marialluïsa, la sàlvia, la lavanda o fins i tot el coriandre. La canyella, l’anís o la vainilla per altra banda, són especies més bàsiques per fer unes postres dolces. Uns exemples de postres conegudes amb herbes aromàtiques podrien ser:

 

 

postreshierbas

  • pa de pessic amb oli d’oliva, romaní, i taronja.
  • galetes de lavanda i llimona.
  • Iogurt amb mango i menta.
  • ”Sherbet” de llimona i alfàbrega.
  • ”Muffins” de pastanaga i coriandre.

 

 

 

 

 

 

Amb que ens sorprendrà aquest any el xef Armenteros? No t’ho pots perdre! Descarrega’t la teva entrada per Fira ÀPAT 2019 tant si ets professional del sector o particular!

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!