Cuinar amb conserves de forma saludable

Segurament, el menjar en conserva no s’associa a una vida molt saludable, però és cert que amb l’estil de vida que es té avui en dia és una solució molt ràpida, eficaç i econòmica. Això no obstant, es poden fer molts plats amb conserves que, al mateix temps que són boníssims i saludables. El productor Mar-Tret ens ho demostrarà aquest any a Fira ÀPAT.

Si els voleu veure, els trobareu a l’espai oest el pròxim 6 d’octubre de 18:00h a 19:00h realitzant un taller de cuina amb conserves.

 

Mar Tret 02

 

Mar-Tret: conserves artesanes

Mar-Tret és una empresa que produeix conserves artesanes. L’empresa va néixer l’any 1977  quan era una botiga amb un petit obrador on es coïa principalment pebrot escalivat,  escalivada i també llegum cuit. Amb el pas del temps van haver d’oferir els productes que es pogués conservar més temps i sense necessitat d’estar refrigerat. Per aquest motiu, l’any 1998 es van inaugurar les instal·lacions de la Masia Can Cortadelles, a tocar del parc Natural de la muntanya de Montserrat.

Per Mar Tret “La conserva” no és només un tipus d’aliment, i la seva elaboració forma part d’una tradició que es transmet de generació en generació.

Els seus productes són conserves artesanes, naturals, de qualitat fetes amb productes de proximitat, aptes per a vegans, vegetarians i amants del moviment slow food que aposten per la degustació lentament de l’aliment.

El més important, és que “aposten” per la producció de productes naturals, com fets a casa, ja que no afegeixen res més, ni conservants, ni colorants, ni blanquejants, ni additius, i la part fonamental per l’empresa és la sembra i el conreu.

 

A la seva web hi podeu trobar una interessant quantitat de receptes fàcils per menjar sa, bo i fàcil!

Us deixem una recepta ben senzilla amb un producte Mar-Tret que no us portarà gaire temps.

 

 

Calamars amb cigrons i patata

 

Ingredients pels calamars amb cigrons i patata:garbanzos

 

  • 2 pots de cigrons cuits Mar-Tret
  • 500 gr de patates tallades a daus
  • 300gr d’anelles de calamar
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 pot de sofregit casolà Mar-Tret
  • 1 got de vi blanc
  • 1 fulla de llorer
  • Brou de peix
  • Oli d’oliva
  • Sal i Pebre

 

L’Elaboració pels calamars amb cigrons i patata:

  • Primer de tot, haurem de posar les anelles de calamar en una cassola amb oli ben calent.
  • Tot seguit, un cop rosses, afegirem 4 o 5 grans d’all, el pebrot vermell i el llorer. Finalment ho salpebrem al gust.
  • EN tercer lloc, una vegada els alls estiguin daurats, hi afegirem el sofregit i el vi i ho deixarem reduir. Seguidament hi posarem el brou de peix i quan comenci a bullir hi afegirem les patates.
  • Finalment, ho deixarem coure fins que les patates estiguin al punt i després retirarem els grans d’all i afegirem els cigrons. Ho remenarem i hop deixarem coure un parell de minuts més.

 

 

Esperem que us agradi!

 

Descobreix més porductors com aquest a Fira ÀPAT 2019! Descarrega’t la teva entrada per Fira ÀPAT 2019 tant si ets professional del sector o particular!

 

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!

 

fira-apat