Carpaccio de rap i escamarlà amb oli d’oliva verge extra i vinagreta

 

S’acaba l’estiu i les vacances i molts tornem al gimnàs i als bons hàbits per tornar a la rutina.  El que ve més de gust quan entrenem són plats lleugers, amb poc greix i que siguin saludables. Avui us proposem un primer plat, un entrant,  ideal per dietes baixes en greix, gens difícil de preparar i molt bo per obrir boca.

El peix és un ingredient inclòs a la Dieta Mediterrània, la qual es basa principalment en el consum d’oli d’oliva com principal greix, moltes fruites, verdures, hortalisses, llegums, cereals i productes frescos de proximitat i de temporada, per tal de contribuir al manteniment d’una agricultura sostenible i a protegir el medi ambient.

 

 

Ingredients pel carpaccio de rap:olioliva

*1 llom de rap

*6 escamarlans grans pelats

*6 cullerades d’oli d’oliva verge extra

*100 gr. De percebes

*50 gr. De faves pelades

*1/2 pebrot vermell

*1 cullerada de vinagre de Mòdena

*sal en escates

 

 

 

 

 

Elaboració del carpaccio de rap

 

  • En primer lloc, cal tallar el rap amb un Ganivet en forma de llibret molt fi, seguidament l’omplirem amb les cues d’escamarlà i l’enrotllarem en paper d’alumini ben premsat. A continuació ho deixarem refredar durant aproximadament 5 hores a baixa temperatura.
  • En segon lloc, amb els percebes que prèviament haurem cuit i pelat, prepararem la vinagreta així: Abocarem l’oli d’oliva verge i el vinagre de Mòdena en un bol i ho batrem bé. Seguidament, afegirem els percebes picats, les faves i el pebrot vermell picat a daus.
  • En tercer i últim lloc, posarem les làmines de rap al fons del plat, ho amanirem bé amb l’oli d’oliva verge, hi posarem unes escates de sal i unes gotes de Mòdena a gust personal.

 

 

Ja tindríem el carpaccio de rap amb escamarlans llest! El podeu gaudir en qualsevol ocasió ja que, és un plat molt lleuger ideal per perdre els quilos de més que hem guanyat aquest estiu.

 

 

Que aprofiti!!

 

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

 

 

Descarrega’t la teva entrada per Fira ÀPAT 2019 tant si ets professional del sector o particular!

 

 

fira-apat