Bròquil amb gambes i mel

Bròquil

Menjar verdura ens fa una mica de pal a tots, perquè enganyar-nos. Però la verdura com el bròquil, ens aporta moltes vitamines i minerals necessaris per al nostre organisme.

 

El bròquil és una de les verdures més nutritives, una ració de 200 g de bròquil cobreix amb escreix les necessitats diàries de vitamina C d’un adult, ja que aporta gairebé el quàdruple de la que es necessita. També satisfà els requeriments diaris d’àcid fòlic i dues terceres parts dels de vitamina A.

 

Perquè no us costi tant menjar-lo, us portem una recepta molt original que li donarà un toc més gustós a la verdura: bròquil amb gambes i mel.

Ingredients pel bròquil amb gambes i mel

 • 500 g de gambes
 • 1 bròquil
 • 150 g de mel
 • 1/4 de tassa de salsa de soja
 • Un tros de gingebre ratllat
 • 2 grans d’all picats
 • 75 g de nous pacanes

Elaboració bròquil amb gambes i mel

 1. Per començar, agafarem un bol i hi barrejarem la mel, la salsa de soja, l’all i el gingebre ratllat. Seguidament, en separarem un terç d’aquesta mescla en una bossa de plàstic amb tancament hermètic i hi posarem les gambes crues. Tancarem la bossa i reservarem la resta de la salsa a temperatura ambient.
 2. A continuació, amb les mans, ens haurem d’assegurar que les gambes queden ben impregnades de líquid i guardarem la bossa a la nevera durant una hora aproximadament.
 3. Per un altre costat, agafarem el bròquil i el netejarem bé, separant-lo en branquetes.
 4. Escalfarem la paella i hi afegirem tres cullerades de la salsa reservada a temperatura ambient. Quan estigui ja calenta hi introduírem el bròquil i el courem durant uns 10 minuts Finalment, retirarem la paella del foc, hi traurem el bròquil i el reservarem.
 5. En una paella diferent saltarem les gambes, que hem marinat prèviament, un minut per cada costat, fins que estiguin durades. Les retirarem amb unes pinces i les sucarem una mica a la salsa de la paella on hem saltejat el bròquil anteriorment. Un cop estiguin totes fetes, les reservem.
 6. Per acabar, torrarem les nous a la mateixa paella on hem cuit les gambes i hi afegirem el bròquil, les gambes i la resta de la salsa. Ho remenarem bé perquè s’impregni tot i ho courem durant cinc minuts abans de servir-ho.

A partir d’ara de ben segur que voldreu menjar verdura! A més a més, li podeu afegir altres verdures com pastanaga. Que aprofiti.

Bròquil

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

fira-apat-2