Verdures fregides i fulles tendres amb formatge de cabra

El post d’avui va dedicat a un entrant perfecte per aquest estiu: verdures fregides i fulles tendres amb formatge de cabra. És un plat d’una textura cruixent i cremosa perfecte com entrant per temps estiuenc.

 

 

Ingredients per les verdures fregides

 

Per a les verdures (a gust de cadascú):

  • Albergínia
  • Mini carbassó
  • Mini nap
  • Fulles de bleda vermella
  • Pastanaga baby
  • Espàrrecs verds
  • Mini remolatxa
  • Mini fonoll
  • Sisho morat
  • Full de mostassa
  • Escalunya

 

Per a la crema de formatge:

  • 60 g de formatge de cabra ecològic
  • 2,5 dl de crema de llet
  • Sal

 

Per a la pasta de fregit:

  • 150 g de farina fluixa
  • 250 g d’aigua
  • Sucre
  • 15 g de llevat
  • Sal

 

Altres:

  • Llonganissa

 

Elaboració de la recepta

  1. En primer lloc, tallarem la llonganissa a daus regulars de 0,8 cm x 0,8 cm.
  2. Tot seguit, ratllarem el formatge amb el ratllador.
  3. Per altra banda, per fer la salsa cremosa, portarem la nata a ebullició i la bolcarem sobre el formatge ratllat i la posarem al robot. Ho processarem fins a la seva dissolució i ho colarem amb un colador fi tres vegades. S’ha de servir tèbia.
  4. Per un altre costat, posarem el llevat, la farina, la sal i l’aigua en un bol i ho barrejarem bé. L’aigua hauria d’estar a 28 / 30º C.
  5. Ho deixarem reposar fins que fermenti a la nevera. Hauria d’estar-hi sempre.
  6. A continuació, netejarem i prepararem les verdures amb el tall que desitgem.
  7. Salarem les verdures i fulles tendres, per tal de passar les verdures per la massa de fregit.
  8. Tot seguit, fregirem les verdures en oli a 190º C i les eixugarem en un plat amb paper eixugant per treure l’excés de greix.
  9. Finalment, escalfarem la crema de formatge. A part, colarem i col·locarem al fons del plat, els daus de llonganissa prèviament tallats i sobre les verdures i amb cerfull fresc i sal.

 

Gaudiu d’aquesta recepta tant a l’estiu com al hivern, a més a més es pot fer la versió vegetariana.

És ideal per a qualsevol gust!

Bon profit!

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

 

fira-apat