El Departament d’Agricultura destina 1.500.000 euros a ajuts per al sector agrícola, ramader, forestal i agroalimentari de Catalunya

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, ha convocat uns nous ajuts destinats a les activitats de demostració de Transferència tecnològica corresponents a 2019, per import d’1.500.000 euros.

Aquests ajuts provenen del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).  Les sol·licituds es poden fer fins al 31 d’octubre de 2019.

 

Ajuts destinats a impulsar la innovació, tecnologia i R+D

Ajuts rural

Una de les prioritats del Govern de la Generalitat és impulsar i coordinar l’R+D i la innovació i transferència tecnològica del sector agroalimentari i rural de Catalunya.

La innovació és i constitueix una prioritat transversal per als objectius de la Unió Europea. Per aquest motiu, el repte principal del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya és impulsar la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

L’objectiu d’aquests ajuts és transferir els coneixements tècnics i de gestió adaptats a les realitats territorials i sectorials dels sectors agrícola, ramader, forestal i agroalimentari de Catalunya mitjançant la realització d’activitats de demostració com parcel·les experimentals, plantes i instal·lacions pilot, camps d’assaig i itineraris demostratius.

 

Qui es pot beneficiar dels ajuts?

 

Els beneficiaris poden ser tant universitats, centres de recerca, centres tecnològics i/o centres de la xarxa TECNIO de Catalunya com entitats vinculades a les universitats que la seva principal tasca sigui la recerca.

Les propostes hauran de pertànyer a diferents àmbits estratègics que poden anar per exemple des de la gestió sostenible i adaptació al canvi climàtic del sector agroalimentari fins a sanitat animal i benestar animal, entre d’altres.

Actualment hi ha 96 activitats demostratives en execució corresponent a les convocatòries 2017 i 2018 portades a terme per més de 15 centres de recerca i universitats catalanes.

 

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter Fira ÀPAT 2019!