Braç de gitano: Les postres perfectes per qualsevol ocasió

El braç de gitano és un pastís molt popular al nostre país i que no té una data de consum concreta. En podem trobar moltes variacions diferents tant d’ingredients com de presentació, però sempre manté la característica forma de caneló i farcit a l’interior. Avui us presentem el braç de gitano amb xocolata i cafè.

 

Ingredients per a la recepta

(6-8 persones)

 • 3 rovells d’ou
 • 1 ou
 • 100 g de sucrebraçgitano
 • 1 l de llet
 • 85 g de farina de blat de moro
 • 1 cullerada de cafè soluble descafeïnat
 • 3-4 cullerades de cacau en pols
 • 200 g de cobertura de xocolata
 • 8 cullerades d’almívar
 • Grans de cafè xocolata per decorar
 • Fulles de menta
 • Per al pa de pessic:

  • 6 ous
  • 100 g de sucre
  • 260 g de farina

 

 

Elaboració:

 1. Primer de tot, pel pa de pessic, hem de separar les clares i els rovells d’ou. Ens ajudarem d’una batedora de varetes. Els rovells els muntarem al bany maria sobre un pot amb una mica d’aigua tèbia.
 2. Fent servir un altre bol, muntarem les clares. Afegirem el sucre a poc a poc metre ho batem tot.
 3. Fent suaus moviments envoltants, barrejarem els rovells amb les clares. Tot seguit, incorporarem la farina tamisada i ho barrejarem bé. Introduirem la barreja en una màniga pastissera i estendrem la massa sobre una safata de forn que prèviament haurem cobert amb paper d’enfornar. Ho enfornarem a  170 ºC durant 5-6 min.
 4. Per preparar la crema de cafè, esclafem la llet en un cassó. D’altra banda, posem en un bol els rovells i l’ou, afegint-hi el sucre, el cafè soluble, la farina de blat de moro i una cullerada de cacau. Barregem bé. Aboquem una mica de llet calenta i seguim remenant. Colem bé la barreja sobre la cassola de la llet i deixem que bulli. Després, baixem el foc i ho cuinarem 10 minuts sense parar de remenar. Ho passem a un bol i deixarem que es refredi. Ho introduirem a una màniga pastissera.
 5. Emborratxem el pa de pessic amb l’almívar, cobrint-lo amb la crema de cafè i xocolata i ho enrotllem. Ho embolicarem amb el paper de forn i deixarem que reposi a la nevera durant 1 hora aproximadament.
 6. Per fer les pintes de xocolata, fonem la cobertura de xocolata en un bol al bany maria. Fem un “cornet” amb paper de forn i l’omplirem de xocolata, fent-li un tall a la punta i farem figuretes amb forma de pinta sobre un plat cobert amb paper de forn. Deixarem que es refredin.
 7. Finalment, empolvorarem el braç de gitano amb cacau i el servirem en un plat llarg. Decorarem amb crema de cafè i la xocolata, amb uns grans de cafè xocolata i unes fulles de menta. Finalment, col·locarem les pintes de xocolata i ja estarà llest per servir.

Que aprofiti!

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!