El braç de gitano és un pastís molt popular al nostre país i que no té una data de consum concreta. En podem trobar moltes variacions diferents tant d’ingredients com de presentació, però sempre manté la característica forma de caneló i farcit a l’interior. Avui us presentem el braç de gitano amb xocolata i cafè.
Ingredients per a la recepta
(6-8 persones)
- 3 rovells d’ou
- 1 ou
- 100 g de sucre
- 1 l de llet
- 85 g de farina de blat de moro
- 1 cullerada de cafè soluble descafeïnat
- 3-4 cullerades de cacau en pols
- 200 g de cobertura de xocolata
- 8 cullerades d’almívar
- Grans de cafè xocolata per decorar
- Fulles de menta
-
Per al pa de pessic:
- 6 ous
- 100 g de sucre
- 260 g de farina
Elaboració:
- Primer de tot, pel pa de pessic, hem de separar les clares i els rovells d’ou. Ens ajudarem d’una batedora de varetes. Els rovells els muntarem al bany maria sobre un pot amb una mica d’aigua tèbia.
- Fent servir un altre bol, muntarem les clares. Afegirem el sucre a poc a poc metre ho batem tot.
- Fent suaus moviments envoltants, barrejarem els rovells amb les clares. Tot seguit, incorporarem la farina tamisada i ho barrejarem bé. Introduirem la barreja en una màniga pastissera i estendrem la massa sobre una safata de forn que prèviament haurem cobert amb paper d’enfornar. Ho enfornarem a 170 ºC durant 5-6 min.
- Per preparar la crema de cafè, esclafem la llet en un cassó. D’altra banda, posem en un bol els rovells i l’ou, afegint-hi el sucre, el cafè soluble, la farina de blat de moro i una cullerada de cacau. Barregem bé. Aboquem una mica de llet calenta i seguim remenant. Colem bé la barreja sobre la cassola de la llet i deixem que bulli. Després, baixem el foc i ho cuinarem 10 minuts sense parar de remenar. Ho passem a un bol i deixarem que es refredi. Ho introduirem a una màniga pastissera.
- Emborratxem el pa de pessic amb l’almívar, cobrint-lo amb la crema de cafè i xocolata i ho enrotllem. Ho embolicarem amb el paper de forn i deixarem que reposi a la nevera durant 1 hora aproximadament.
- Per fer les pintes de xocolata, fonem la cobertura de xocolata en un bol al bany maria. Fem un “cornet” amb paper de forn i l’omplirem de xocolata, fent-li un tall a la punta i farem figuretes amb forma de pinta sobre un plat cobert amb paper de forn. Deixarem que es refredin.
- Finalment, empolvorarem el braç de gitano amb cacau i el servirem en un plat llarg. Decorarem amb crema de cafè i la xocolata, amb uns grans de cafè xocolata i unes fulles de menta. Finalment, col·locarem les pintes de xocolata i ja estarà llest per servir.
Que aprofiti!
Vols més? Et recomanem aquesta recepta.
No oblidis etiquetar-nos a Facebook, Instagram i Twitter si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!