La sorpresa dels caragols a la catalana

Hi ha alguna cosa més típica a Catalunya que els caragols a la llauna? Potser si, però és que ens hem assabentat que, a més de ser un plat riquíssim, la seva aportació calòrica és mínima, per cada 100 g de caragols només són 90 calories, 16 grams de proteïnes i 2 grams d’hidrats de carboni!

Així que, en llegir aquesta informació només vam de tenir una opció: Posar-nos a cuinar caragols a la catalana!

Ingredients

 • 1 kg de caragols
 • 100 g de xoriço
 • 100 g de pernil serrà
 • Pollastre rostit
 • 1 ceba
 • 2 tomàquets
 • Una dent d’all Oli d’oliva
 • Oli de gira-sol

Elaboració

 1. El primer pas és fer la salsa que portaran els nostres caragols. Per fer-la agafarem el pollastre rostit, no cal que el feu només per a aquesta salsa, podeu aprofitar un altre dia per fer pollastre rostit i amb les sobres, guardar-les per un altre dia fer la salsa. Quan el rostim recordeu-vos de, a la safata, posar el tomàquet, la ceba i l’all perquè el pollastre agafi una mica de sabor de les verdures (si afegiu una mica de vi, el gust es veurà potenciat).
 2. Amb aquestes verdures el que farem serà, un cop el pollastre estigui rostit, triturar-les per fer amb elles una salsa, que serà la que ens acompanyi als caragols.
 3. Un cop tinguem la salsa feta, la deixarem a un costat i ens posarem mans a la feina amb els caragols.
 4. Els posarem a coure en una cassola gran durant aproximadament una hora. Aquest temps és orientatiu, haurem d’estar atents per no treure’ls abans que quedin fets. Quan creiem que ja és el moment de treure’ls agafarem un colador i els escorrerem.
 5. Continuarem amb la salsa que havíem deixat a un costat. Si volem, la podem deixar tal com la tenim en aquest moment, sinó, podem ficar-la en una cassola, afegir un raig d’oli, el xoriço, el pernil i una mica de tomàquet fregit, i el deixarem sofregir una mica. Podem afegir uns trossets de bitxo perquè quedi una mica picant, això depèn de si us agrada les receptes picants o no.
 6. Per acabar, afegirem a la cassola amb la salsa els caragols, i un cop tot en la mateixa cassola, ho deixarem sofregir una mica més.

  I… llestos per menjar!

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

fira-apat-2