Arròs especial per moments especials

El risotto és una forma de cuinar l’arròs que, amb molt pocs ingredients, et queda una textura i en gust completament diferent del que estem acostumats.

Animeu-vos a provar de fer-ho!

Ingredients

  • 300 g d’arròs
  • 200 g de bolets
  • ½ got de vi blanc
  • 1 ceba petita
  • 1 gra d’all
  • 1 l de brou (aproximadament 4 gots sencers)
  • 80 g de formatge parmesà
  • Julivert (només si voleu decorar el vostre plat)
  • Mantega

Elaboració

  1. Tallarem la ceba i l’all en petits daus.
  2. Agafarem una paella, l’empastifarem amb mantega i, a dins, ficarem les verdures que havíem tallat anteriorment i ficarem a més una mica de sal.
  3. Agafarem també els bolets i els afegirem juntament amb les verdures. Si veieu que són molt grans els podeu tallar, o si us agrada en trossos petits doncs també.
  4. Quan ja quasi tinguin totes les verdures i els bolets estiguin cuits, afegirem una mica de pebre i amb aquest, l’arròs.
  5. A partir d’aquest moment no podem deixar de remenar l’arròs perquè si no es cremarà i perdrem tot el sabor del plat.
  6. Afegirem també un got de brou.
  7. Continuarem remenant la paella i estarem atents de quan s’absorbeixi el brou, perquè, quan arribi aquest moment haurem d’afegir un altre got, fins a arribar als 4 gots que havíem posat en la llista d’ingredients.
  8. Quan hagi passat aproximadament 20 minuts l’arròs hauria de tenir ja un aspecte cremós, si no és el cas, podem afegir un got més d’aigua calenta.
  9. Quan l’arròs tingui el punt que volem aconseguir apagarem el foc i afegirem el formatge
  10. Si el plat és per a una celebració especial, podeu decorar-lo amb julivert si no només haureu de servir-lo i…

Llestos per menjar!

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

fira-apat