Creps que no et deixaran indiferent

Si t’has llevat amb ganes de menjar-te en un esmorzar diferent, aquesta recepta és per a tu. Les creps farcides amb plàtans caramel·litzats són una recepta súper fàcil de fer però que el resultat és impressionant!

Ingredientscrepe

  • 250 ml de llet
  • 2 ous
  • 1 cullerada sopera de sucre
  • Pell de dues taronges
  • 3 plàtans 60 g de sucre
  • 60 g de mantega
  • Rom negre
  • Gelea de te

Elaboració

Per fer les creps dividirem la recepta en dues parts, primer farem les creps i després caramel·litzarem els plàtans.

Per fer les creps:

 

  1. El primer de tot és agafar un bol que sigui bastant gran i ficarem el sucre i la farina a dins. Ho barrejarem tot i deixarem un forat al mig.
  2. Agafarem els dos ous, els abocarem a un recipient a part i els batrem.
  3. Els dos ous els abocarem al forat que havien deixat en el bol amb la farina i el sucre.
  4. Afegirem també a la barreja la llet, i la pell de la taronja que prèviament haurem hagut de ratllar.
  5. Batrem tot bé fins que no quedin grumolls i la deixarem reposar aproximadament una hora.
  6. Ara, només restarà agafar una paella no molt gran i abocar una mica de la massa per fer les creps. Deixarem que es dauri una mica i li donarem la volta perquè es dauri per l’altre costat.
  7. Anirem agrupant les creps en un plat a part.

Per fer el farcit de plàtan caramel·litzat:

 

  1. Caramel·litzar el plàtan ja veureu que és molt fàcil. Agafem els plàtans, els pelarem i els tallarem en rodanxes.
  2. Agafarem una paella i daurarem els plàtans, com? Ficarem el sucre, la mantega i dues cullerades de gelea.
  3. Quan els plàtans comencin a caramel·litzar-me ficarem de mica a mica el rom i el flamejarem.

En aquests moments ja tindríem totes les elaboracions fetes, per un costat tenim les creps i per un altre els plàtans caramel·litzats.
Per muntar-lo podeu agafar l’opció que més us agradi. Podeu fer-ho a l’estil americà amb una gran pila de creps, per fer-ho així només haureu de posar una crep a baix, ficar a sobre els plàtans caramel·litzats, tornar a posar una altra crep a sobre i repetir aquest procés dins que et quedis sense creps.
Si prefereixes una opció més clàssica o vols compartir la teva recepta pots simplement agafar una crep, posar els plàtans a una meitat de la crep i doblegar-lo per la meitat, d’aquesta forma tindràs diferents creps independents!

I… Llestos per menjar!

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

fira-apat