Una persona investigada per l’excavació il·lícita de restes paleontològiques

El passat 28 d’abril els Agents Rurals van sorprendre una persona mentre excavava, de forma il·lícita, unes restes paleontològiques al Vallès Occidental. Gràcies a la investigació, es va trobar també al seu domicili, un gran nombre de restes fòssils d’invertebrats i vertebrats.

 

Quan es va sorprendre la persona, la investigació ,que la portava el Grup de Suport a l’Administració de la Justícia (GECAJ) del Cos d’Agents Rurals, va passar a mans del Jutjat de Guàrdia de Sabadell, que va ser qui va autoritzar l’entrada al domicili i que va servir per trobar les altres restes que la persona emmagatzemava.

 

Restes paleontològiques de diferents punts de Catalunya i Europa

Aquestes restes pertanyien a diferents territoris de Catalunya i Europa. La majoria dels jaciments paleontològics afectats es troben a la zona del Vallès Occidental i l’Anoia, específicament dels jaciments de Costablanca, Can Llobateres, Can Vidal i Riera de Claret, Can Poal, Molí Calopa i Pedrera d’Olopte. En total, s’ha corroborat que s’han extret fòssils de més de 10 jaciments paleontològics del període del Miocè.fóssil

 

A més, al domicili de la persona investigada es varen trobar eines i productes especialitzats per la neteja i conservació de les restes fòssils.
Les restes fòssils trobades es troben al Centre de Recuperació de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), situat a Valldoreix, el qual depèn del Departament de Cultura de la Generalitat.

 

Des del Cos d’Agents Rurals volen recordar que la normativa de patrimoni cultural català prohibeix l’extracció de restes paleontològiques sense autorització i que a més, la trobada casual de restes fòssils s’ha de comunicar a l’Administració. La pena d’incompliment d’aquesta normativa arriba fins als 3 anys de presó.

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram Fira ÀPAT 2019!