Farcits especials pels típics canelons catalans

Els canelons són un plat típic de la nostra terra. Però, el seu origen no és català; van ser els italians qui varen crear aquest plat anomenant-lo “i canelloni” i a finals del segle XIX la burgesia italiana qui els van portar cap a les nostres costes.

 

Des de les hores, la gastronomia catalana ha adoptat aquest plat, i els ha fet tan nostres que ara se serveixen en totes les taules amb motiu de celebració.

Ingredients

Les mides i quantitats dels ingredients són aproximadament per a 4 persones.

  • 15 plaques de canelons  canelons
  • 200 g de vedella
  • 200 g de cap de llom
  • 1 pit de pollastre
  • 1 fetge de pollastre
  • 1/2 cervellets de xai
  • 1 ceba
  • ½ porro
  • ½ pastanaga
  • ½ fulla de llorer
  • Farina
  • Llet
  • Una copa de coñac
  • Brou de pollastre
  • Oli d’oliva i sal
  • Formatge ratllat
  • Salsa beixamel

Elaboració

  1. El primer pas serà tallar tota la carn en trossos molt petits i barrejar-la en un bol.
  2. Agafarem també les verdures, i farem el mateix que hem fet amb la carn: ho tallarem tot en trossos petits, i el ficarem al mateix bol de la carn.
  3. Barrejarem la verdura i la carn i afegirem sal.
  4. Agafarem una cassola i la posarem al foc. Ficarem la barreja de les verdures i la carn, ficarem una mica de conyac, i deixarem que es rosti durant una hora i mitja
  5. Ficarem també el fetge i el cervell del xai i afegirem una mica de brou. Deixarem que la carn absorbeixi el suc.
  6. Un cop hagi passat l’hora i mitja, i comprovem que estigui tot ven rostit, ho traurem del foc i el trinxarem.
  7. Ho tornarem a posar tot al foc, però aquest cop afegirem també 1 cullerada de farina i 1/2 litres de llet. Deixarem que bulli mentre que nosaltres remenem fins que la barreja quedi lligada.
  8. Mentre que deixem que la carn es refredi, bullirem les plaques dels canelons.
  9. Un cop estigui tot, podrem farcir les plaques amb la carn.
  10. Per últim, agafarem una safata que pugui ficar-se al forn, ficarem els canelons, els banyarem a la salsa beixamel i posarem el formatge per sobre.

i… hem acabat!

En aquest moment ja tindries llestos els canelons. Només romandria ficar-los al forn i gratinar-los. Però, si ho prefereixes, també els pots congelar per tenir-los preparats per un dia d’emergència!

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

fira-apat