Els guanyadors de la 1ª edició dels premis Parc a Taula

Formatges de cabra ecològics, la Castanya de Viladrau i l’oli de vera entre els productes guanyadors.

El dilluns 3 de juny la Diputació de Barcelona va celebrar la primera edició dels premis Parc a Taula; un guardó que reconeix els mèrits d’empreses i altres entitats que contribueixen en la sostenibilitat de la Xarxa de Parcs Naturals.

Parc a Taula va realitzar un acte públic per al lliurament dels premis, amb un jurat format per un total de nou integrants vinculats a la Diputació de Barcelona i al programa Parc a Taula, entre d’altres. La cerimònia començar amb la xerrada “Una mirada feminista del camp al plat” de la periodista Esther Vivas i seguidament es va comptar amb la presència de Jesús Calderer, diputat adjunt en funcions d’Espais Naturals.

20190603_Premis Parc a taula 2019 (141)

 

Els guanyadors dels premis Parc a Taula 2019

  • El premi a la recuperació dels productes propis del territori va ser per a Assaboreix la Terra, del Parc Natural del Montseny, per la represa de varietats antigues de tomàquets i hortalisses del Vallès Oriental.
  • Novament del Parc del Montseny, la Castanya de Viladrau es va endur el premi corresponent a la categoria de la recuperació del patrimoni natural.
  • La distinció per la contribució a la cuina i venda de productes artesans i de proximitat va ser per a la formatgeria i granja de cabres ecològica de Làctics Casanueva – Artelac, del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac.
  • El Molí del Mig del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac també va ser premiat per la recuperació de l’oli de vera.
  • El premi al millor plat de Parc a Taula va ser per a la truita d’espigalls, botifarra negre i del perol de l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels, del Parc del Garraf.
  • Del Parc del Montnegre i el Corredor procedeix un altre premiat. El Celler Talcomraja va ser guardonat en la modalitat de distinció d’imatge i desenvolupament de marca en producte sostenible per la viticultura sostenible, ecològica i natural.

 

Què és Parc a Taula?

Parc a Taula és un projecte de la Xarxa de Parcs Naturals que té com a objectiu realçar les feines d’empreses i productors del sector agrícola i gastronòmic, que contribueixen en la conservació del patrimoni natural i cultural català.

Parcs com el del Garraf, Olèrdola i Sant Llorenç del Munt van ser dels primers a sumar-se al projecte. Actualment Parc a Taula compte amb un total de 8 parcs Naturals, entre els quals es troben el Parc del Castell de Montesquiu i el Parc Natural del Montseny.

Podreu trobar més informació a la pàgina web de Parc a Taula de la Diputació de Barcelona

20190603_Premis Parc a taula 2019 (18)

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a FacebookInstagram i Twitter de Fira ÀPAT 2019!