Fideuà

La fideuà té el seu origen a la ciutat de Gandia, però avui dia ja la podem trobar a quasi tota la costa mediterrània.
A qui no li agrada anar els diumenges al “xiringuito” de confiança, al costat de la platja, a menjar-se una bona fideuà?

 
Doncs ara pots emportar-te el “xiringuito” a casa!

Ingredientsfideuà

– 1 paquet de fideus
– 250 g de sípia
– 100 g de musclos
– gambes
– Oli
– Fumet de peix
– Ceba
– All
– Vi blanc
Safrà
– Sal i pebre

Elaboració

  1. El primer que farem serà pelar la ceba i l’all i trossejar-los. En la nostra recepta només utilitzarem aquestes dues verdures, però algunes persones afegeixen al sofregit també pebrot verd i tomàquet. Podeu provar de fer les dues alternatives. Nosaltres seguirem amb la recepta inicial amb la ceba i l’all
  2. Agafarem una paella i el primer que farem serà ficar les gambes i fer-les volta i volta. Us aconsellem posar dues gambes per comensal.
  3. Traurem les gambes i les deixarem a un costat.
  4. Agafem les verdures i fem el mateix: les fiquem a la paella i deixem que es facin. A més, afegirem la sípia (que abans haurem de trossejar).
  5. Posarem també una mica de vi blanc, pebre, safrà i sal.
  6. Per últim, romandrà posar els fideus. Amb ells, posarem el brou de peix i els deixarem fent durant 15 minuts.
  7. Per últim, afegirem les gambes, deixarem que es continuï fent durant uns minuts i…

Estarà llesta per servir!

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

fira-apat