Aixequem persianes

 

Que passaria si un dia de matí et lleves, surts a prendre el cafè abans d’anar a treballar i et trobes que el teu bar de confiança està tancat? O que un divendres a la tarda, quan només vulguis descansar d’una setmana plena d’anades i tornades, vagis al bar a prendre una cervesa i que a la persiana et trobessis un cartell que digui “Se vende“?

En què consisteix la campanya?

persianes_02
El Gremi de Restauració de Barcelona ha llançat una campanya on, a través de 4 vídeos on se simulen 4 situacions hipotètiques, ens mostra que passaria si aquestes situacions es donessin a terme de veritat. Evidentment les històries relatades en els vídeos són històries inventades, però que passaria si fossin reals?

 

 

L’Objectiu de la campanya és influir en les promeses dels alcaldes i alcaldesses, i dels votants. La dolenta situació entre l’Ajuntament i el Gremi de Restauració és evident des de fa anys. Els segons, denuncien les retallades fetes i demanen als votants que a l’hora de ficar el seu vot a l’urna, pensin en les terrasses.
L’octubre de l’any passat, el Gremi ja va mobilitzar-se i va aconseguir 18.138 firmes de veïns i veïnes de Barcelona que recolzaven la modificació de l’ordenança de terrasses proposat pel gremi. Només en 2015 es van perdre 10.478 cadires, i en la gran majoria de casos, no ha suposat un benefici per l’interès general.
La campanya “Aixequem persianes” en definitiva, és la simulació del que pesaria si un dia, milers de persones que treballen en el gremi de restauració no poguessin tornar a aixecar aquestes persianes a causa de les polítiques anti-terrasses que s’han dut a terme els últims anys.
Els restauradors esperen que els vídeos, que es troben al canal de YouTube del Gremi de Restauració, s’expandeixin i que els ciutadans preguin consciència de la dolenta situació en la qual es troben.

 

restauració_01

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram Fira ÀPAT 2019!