El top 5 dels formatges catalans

Catalunya és famosa per molts productes i plats típics; tenim el fuet, la llonganissa, el bull, la crema catalana… però Catalunya no és només això. La nostra comunitat és rica en productes artesans de gran qualitat, i és que en el nostre territori es fa més de 400 formatges diferents, i artesans!

 

Encara que no tinguem la fama no vol dir que no siguin productes de gran valor i exquisit sabor, i en aquesta notícia us volem recollir els 5 formatges que no et pots perdre si ets català, portes tota la vida a Catalunya o acabes d’arribar!

 

EL TOP 5

 • El formatge de Sant Ignasi. Aquest formatge s’elabora a Olost, Lluçanès, i està elaborat amb llet crua de vaca. Té entre dues i tres setmanes de maduració, és cremós i té un sabor molt suau!

  formatge

 • L’Altejó. El formatge l’Altejó prové de la Formatgeria Productes Làctics de Molí de Ger i, tal com el seu nom indica, s’elabora a Ger, La Cerdanya. Igual que el passat, està format per llet crua de vaca, pasta cuita i pell natural, però amb la diferència de què aquest té una maduració d’entre 4 i 6 meses.
  El seu gust és molt intens, perfecte per aquells amants del formatge!
 • El Cuirol Rodó. Elaborat en La Nou de Berguedà per la Formatgeria Cuirols. El producte està format per una pasta de llet crua de cabra alpina i pell florida i compta amb 4 mesos de maduració. Aquest formatge potser és el més contundent de tots. És delicat i potent alhora, és exquisit!
 • El Carrat. Des de l’Alt Berguedà arriba el Carrat de la Formatgeria Bauma de Borredà. Elaborat per llet de cabra, pell florida, carbó vegetal i pennicillium condidum. Un formatge diferent; amb petites pinzellades cítriques, gotes picants, però sobretot amb un gran sabor a nata. T’atreviries?
 • El Tou. Un formatge picant madurat amb fongs que ve directament de la Formatgeria Casa Mateu, situada a Surp, Pallars Sobirà.
  Elaborat amb llet crua d’ovella, pasta tova i pell florida, aquest formatge et farà passar per un camí de sabors que aniran des dels sabors més làctics, fins a un lleuger picant, passant pels aromes dels bolets.

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram Fira ÀPAT 2019!

fira-apat