El programa de pràctiques “Pràcticum Odisseu” torna a ser-hi en marxa

 

S’ha donat el tret de sortida a la quarta edició del programa Pràcticum Odisseu, una iniciativa amb la qual es vol fomentar l’establiment dels més joves en zones rurals i frenar el despoblament dels municipis. Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca, volen fomentar el contacte entre el teixit empresarial del territori amb els joves estudiants.practicum odiseo
El projecte oferirà fins a 72 ofertes de pràctiques universitàries remunerades en empreses ubicades en diferents localitzacions rurals. Però, encara que principalment està adreçat cap a estudiants universitaris de graus, que hagin superat la meitat dels crèdits acadèmics, i màsters, també està dirigit a les empreses situades en els 556 municipis rurals catalans.
Aquestes empreses que participin en el programa Pràcticum Odeisseu, podran gaudir d’ajuts proporcionats per la DGJ i la SUR, per fer front a les remuneracions dels estudiants.

Terminis i condicions

Els estudiants podran començar a enviar les seves sol·licituds per participar en aquestes pràctiques a partir del 12 de maig a través de la web www.odisseujove.cat. En canvi, les empreses oferents de pràctiques tindran la inscripció oberta fins al 5 de maig. En cas que l’empresa ja hagi trobat un candidat pel seu lloc, podran sol·licitar l’ajut fins al 30 de maig.
La durada de les pràctiques serà mínim de 300 hores, amb un termini màxim fins al setembre.

 

 

El fet que sigui requisit indispensable haver-hi cursat la meitat dels crèdits del grau o cursar en actiu un màster universitari, garanteix a les empreses una experiència i un nivell d’estudis mínim, que d’altra forma, seria més difícil de trobar en zones rurals.
Una altra condició necessària que han de complir les empreses que participin en el projecte és la voluntat formar a l’estudiant amb la finalitat d’incorporar-lo a l’empresa un cop finalitzat el termini de pràctiques.

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram Fira ÀPAT 2019!