El DARP torna a actuar amb ajuts de 900.000 € cap al sector pesquer i aqüícola

Amb l’objectiu d’ajudar a implementar l’Estratègia marítima de Catalunya 2030 (EMC), el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació ha decidit destinar en ajuts la quantia de 900.000€.pesca

 
La EMC es fomenta en un desenvolupament sostenible i respectuós amb l’ús del mar, la creació i el manteniment dels ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i un marc de governança innovador que garanteixi l’operativitat.
 

En definitiva, el que s’intenta és fomentar la relació i comunicació entre els investigadors i pescadors i la innovació en el sector de l’aqüicultura.
 

L’import de 900.000 € es dividirà en 3 anualitats (2019, 2020 i 2021), i a més es troba finançat per dues entitats:

  • El Fons Europeu Marítim i de la Pesca, que contribueix amb el 75% del finançament;
  • i el Departament d’Agricultura, amb una participació del 25%.

 

Quina és la finalitat d’aquests ajuts?

 

Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims, feia pública la seva gratitud per aquesta iniciativa. Ell afirmava que era imprescindible que, el sector pesquer català i els investigadors cooperin perquè s’esdevingui un avanç en la competitivitat del sector i la sostenibilitat del recurs.

 

 

Per a ells, garantir la competitivitat del sector pesquer i aqüícola és una de les prioritats de l’Estratègia Marítima de Catalunya, perquè amb aquest, es reforçaria el sector primari com un dels puntals de l’economia blava del país.
 

Recordem que, un dels motius que cobren més pes en la decisió de fomentar aquesta cooperació, és donar soluciones a problemes com el canvi climàtic o donar impuls a l’activitat econòmica del país.
 

Finalment dir que, aquesta cooperació s’emmarca en el model de cogestió pesquera català, referent de la pesca catalana.

 

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram Fira ÀPAT 2019!

fira-apat