Albergínies farcides de carn i verdures

Si sou d’aquestes persones que es deixen el dinar preparat la nit anterior, no us podeu perdre aquesta recepta!

Les albergínies farcides són un plat fàcil de cuinar i amb una gran quantitat de nutrients en el seu interior!

Ingredientsalberginies_farcides

  • 2 albergínies
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets (que posteriorment ratllarem)
  • 2 alls
  • 5 xampinyons grans
  • 400 gr de carn picada
  • Oli
  • Sal i pebre
  • Sucre

La beixamel la podreu comprar feta però, si sou més de fer les vostres pròpies salses, necessitareu:

  • 2 cdes de farina de blat
  • ½ litre de llet
  • Sal
  • Pebre
  • Formatge per gratinar
  • ½ ceba
  • Oli
  • Ratlladura de nou moscada

Elaboració

  1. Si us atreviu a fer vosaltres mateixos la beixamel, haureu d’agafar una paella i posar a escalfar una mica d’oli. Quan aquest ja estigui calent, incorporarem la meitat de la ceba (que haurem de picar prèviament) i la farina. Cuinarem els dos ingredients junts fins que la farina no estigui crua, un cop aquesta estigui ficarem la llet i la deixarem cuinar una altra estona.
  2. Finalment afegirem la ratlladura de nou moscada, salpebrem i deixarem que es cuini.
    MOLT IMPORTANT! No deixeu de moure la salsa en cap moment, si no us quedareu sense beixamel. 10 minuts després apagarem el foc, encara que recomanem que tota l’estona que estigueu cuinant, mantingueu un ull en la beixamel.
  3. Ara que ja tenim la beixamel preparada podem començar a preparar les albergínies.
  4. El primer que farem serà tallar-les per la meitat, a més, li farem petits talls per la carn però sense tallar la pell.
  5. Agafarem paper film i les embolicarem. Un cop estiguin embolicades les ficarem al microones durant 18 minuts. Un cop el microones acabi, traurem la carn i la deixarem a un costat per utilitzar-la després.
  6. Agafarem una altra paella, aquest cop una que sigui més profunda i fregirem l’all i la ceba (posarem oli fins que tant l’all com la ceba quedi completament coberts)
  7. Al moment afegirem els xampinyons (tallats en petits trossos).
  8. Després, afegirem tomàquet ratllat i una mica de sucre. Aquest el deixarem en cocció durant 20 minuts.
  9. Quan hagi passat 10 minuts de cocció afegirem la carn de l’albergínia i deixarem que continuï fins a arribar als 20 minuts.
  10. Ficarem també la carn picada, afegirem sal i pebre i deixarem que quedi daurada.

En aquest moment el farcit de les albergínies estaria acabat!

 

  1. Omplirem les albergínies i les ficarem en una safata per a forns. Les banyarem amb la beixamel i afegirem una cap del formatge per gratinar. Deixarem que el forn treballi durant 15 minuts a 220° (recordeu preescalfar-lo abans).

    i… LLESTES PER MENJARalberginies_farcides1

 

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

fira-apat