Tacos de trinxat

Els tacos sempre poden ser un bon recurs per quan no saps que sopar o tens sobres al frigorífic. Aquesta setmana us portem la recepta amb trinxat de pollastre però… adapteu-la com vulgueu fent cuina d’aprofitament!

Ingredients tacos_01

– 300 g de trinxat
– 6 unitats de “torta” de blat de moro
– 200 g de pit de pollastre
– 1 ceba vermella
– 1 pebrot verd
– ½ pebrot vermell
– ½ llimona
– ½ taronja
– 5 cl de vinagre de Xerès
– Sal i pebre

 

També farem una salsa de formatge de cabra:

– 100 g de rotlle de formatge
– 20 cl de crema de llet
– 1 cullerada de maicena

Elaboració

1. El primer que farem serà marinar el pit de pollastre. El farem un dia abans de fer la recepta per tenir-ho ja preparat. Per fer-ho, espremerem la llimona i la taronja i les barrejarem amb el vinagre, l’oli, la sal i el pebre. Quan tinguem la barreja feta, marinarem el pollastre.

L’endemà

2. Agafarem les verdures (la ceba, i els pebrots) i les tallarem en tires. Quan les tinguem llestes les deixarem a un costat, preparades.
3. Tallarem també el pollastre. Podeu tallar-lo com vulgueu, nosaltres us aconsellem tallar-lo en tires perquè a l’hora de menjar els tacos, no es desmuntin.
4. Saltejarem el pollastre a la paella i immediatament afegirem les verdures.

Per fer la salsa de formatge

5. Barrejarem la crema de llet amb el formatge de cabra (que el ratllarem prèviament) i unes gotes de maicena.

 

Hora d’emplatar

6. En aquest moment ja estaria tot preparat, tocaria muntar els tacos. Per fer-ho agafarem una torta de blat de moro i ficarem el pollastre barrejat amb les verdures, i a més el trinxat.
7. Si voleu servir els tacos ja preparats afegirem la salsa, si no, podeu ficar la salsa en petits bols i posar-los a la taula perquè cadascú se serveixi.
8. Per últim, doblegarem les tortes i ficarem un pinxo perquè no es desmunti.

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!

 

 

 

fira-apat