Un nou pas cap a la sostenibilitat

 

Després de 3 anys treballant, el celler Juvé & Camps aconsegueix la certificació ecològica. Tots els caves i vins produïts des de 2015 portaran el distintiu d’ecològics gràcies al fet que tots els seus vinyers es conreen de manera sostenible, es cullen manualment i s’elaboren de forma artesanal.

juvé & camps 1

 

Joan Juvé, president del celler anunciava: “Vam iniciar la reconversió el 2012 i des del 2015 tots els nostres vinyers són totalment ecològics i hem esperat fins ara per treure al mercat quatre caves junts. L’any vinent serà també ecològic el gran reserva, que és el nostre producte estrella, perquè té una mitjana de 48 mesos de criança en ampolla i necessita més temps”.

 

Els quatre caves nous que trobarem a partir d’ara als mercats seran:

 

  • Blanc de Noirs, produït amb raïm pinotnoir
  • Milesimé, chardonnay
  • Essential, xarel·lo
  • La Sibèria, pinot noir

La nova estrella de Juvé & Camps

Aquest últim el consideren el nou producte estrella de la companyia. “Juvé & Camps cultiva pinot noir a Espiells, és un lloc on sempre fa molt de fred, per això es diu La Sibèria” afirmava Josep Jiménez, director de Viticultura de Juvé & Camps. “El resultat, després d’uns 80 mesos de criança, és un cava monovarietal de gran complexitat i elegància. Aquestes qualitats, sumades al fet que només elaborarem 3.500 ampolles a l’any, el converteixen en un producte molt exclusiu”.

 

A més Antoni Cantos, director d’Enologia de la companyia explicava amb detall com ha estat aquesta metamorfosi cap a una agricultura sostenible i de proximitat “En l’elaboració gairebé no hem necessitat fer canvis, la feina s’ha concentrat més a controlar la traçabilitat en tot el procés”.

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram Fira ÀPAT 2019!

fira-apat