Augmenten les vendes de vi DO català

El passat dilluns 15 d’Abril, es van presentar als mitjans de comunicació les dades de l’informe NIELSEN. En l’informe es destaquen les vendes de vi de DO català que, per 5 anys consecutius lideren el mercat.
El director general de l’INCAVI, Salvador Puig, destacava: “Un any més es demostra el dinamisme que les Denominacions d’Origen i els cellers duen a terme per tal d’incrementar la comercialització dels seus vins i, alhora, l’interès del consumidor pel vi català”.
La quota de mercat del passat any arribava al 38,74%, superant per 3 punts la de l’any 2016 amb 36,04%. Però, no és tan sols aquest últim any, des de fa 8 anys la tendència ha estat a l’alça, i és que l’any 2010 era de 27,8%.

 

Els vins catalans guanyen quota de mercat a la resta de l’estat

La cultura espanyola enforteix els vins de denominació d’origen, donant-li suport i preferint vins amb aquests distintius que no pas uns altres.

datos 1

DARP
A partir del gràfic extret de la web del departament del DARP, observem com encara que els litres de vi amb baixat, la facturació en euros ha esdevingut un augment significant.
En definitiva, el consum del vi català en tot l’estat espanyol ha crescut, amb una representació del 7,82% de la quota total del mercat (un punt més que l’any 2017).

A Catalunya també triomfa el DO.

La tendència de consum catalana no difereix de la resta de l’estat espanyol. En general, els catalans prefereixen vins de denominació d’origen que no pas vins sense DO o sense alcohol.

datos 2

DARP
Aquest cop veiem com, tant la quantitat de litres, com el volum d’euros creix quan estem parlant de territori català.

 

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook i Instagram Fira ÀPAT 2019!