Pa de Sant Jordi

Tot i que aquest pa és tradicional de Sant Jordi el voldreu menjar cada dia! A més a més de ser molt senzill de fer, està boníssim.

 

Ingredients:pa sant jordi

 • 400 grams de farina
 • 200 ml d’aigua
 • 100 grams de formatge
 • 4 cullerades de nous picades
 • 4 rodanxes de sobrassada
 • Sal
 • Dos sobres de llevat

Elaboració:

 1. Començarem agafant un bol i abocant-hi aigua tèbia. Hi afegirem el llevat fins que es dissolgui. Seguidament, hi afegirem la sal i ho remenareu tot bé.
 1. Abocarem la farina i ho barrejarem fins que quedi ben incorporat. Quan quedi una bona pasta, l’haurem d’amassar durant uns 10 minuts fins que quedi una massa homogènia. Després, posarem la bola de massa en un bol i ho taparem amb un drap humit. Ho deixem tres quarts d’hora de repòs perquè la massa pugi.
 1. Passat aquest temps, separem la massa en dues parts. En una part la barregem amb el formatge i les nous i amb l’altre la sobrassada. Amassarem bé cada una de les dues parts per separat. Ara toca dividir la massa de formatge i nous en 5 parts iguals de forma allargada i la massa de sobrassada en 4 parts iguals també en forma allargada. Hem de començar i acabar amb les tires de formatge i nous, amb les tires de sobrassada intercalades.
 1. Formarem tiretes en una safata per forn, aneu alternant les tires, per tal de que formi l’escut català. Humitejarem totes les parts, per tal de que s’uneixin bé quan es fermentin i no es separin al forn.
 1. Al final, courem tota la massa en un forn preescalfat a 160º durant 45 minut, fins que estigui daurat i la base sigui cruixent. Deixarem refredar una mica i ja tenim llest el pa de Sant Jordi!

Ja sabeu amb qui el compartireu?😏

 

pa sant jordi

 

Vols més? Et recomanem aquesta recepta.

No oblidis etiquetar-nos a Facebook i Instagram si fas alguna recepta de Fira ÀPAT 2019!